Следвайте ни

Гърневски проговори пред "Марица" след скандала в парламента

viber icon

След скандала в Парламента Спас Гърневски, депутат от ГЕРБ, проговори за „Марица”

Не съжалявам, колегите от БСП се държаха изключително агресивно и провокативно

Депутатът Спас Гърневски от ГЕРБ бе наказан с порицание от председателя на парламента Цвета Караянчева заради скандал на заседанието късно във вторник, на което бяха разменени обидни реплики между него и колегите му от БСП, които той нарекъл „червени боклуци”. Не бе прието искането на БСП Гърневски да бъде отстранен от пленарната зала. 

Първо за „Марица” г-н Гърневски коментира случилото се:

Беше бурен, динамичен ден, както става обикновено при гледане на бюджет. Представителите на БСП се държаха изключително провокативно, арогантно. През целия ден използваха обиди към управляващите. Бяхме наричани лъжци, премиерът беше наричан разрушител на държавността и институциите. Вкараха новата социална министърка в джендър интрига. 

Това е постоянно поведение при тях, особено при възлови законопроекти. В края на работния ден колегите от БСП обкръжиха трибуната, против правилата настояха водещият заседанието да прекрати течащата процедура, да започне ново гласуване. След като крясъците на депутатите от левицата продължиха прекалено дълго, си позволих да извикам от мястото си, че за подобно тяхно поведение хората са ги нарекли „червени боклуци”. Обърнаха се и им го повторих. Заседанието беше прекратено заради интервенцията им. 

Председателският съвет днес отхвърли предложението им да бъда отстранен от едно заседание. 

Тази сага обаче непрекъснато се проявява към различни представители на управляващите. От седмица колегите са доста превъзбудени, особено след успешното посещение на премиера  Борисов в САЩ и добрите новини, с които той се върна оттам. 

 

 

 

 

Хенриета Костова

Хенриета Костова

Журналист - екип „Политика“

Хенриета Георгиева е завършила Английска гимназия в Русе, ПУ „Паисий Хилендарски” и Софийския университет, специалност журналистика. От 1993 г. работи в екип Политика на в.”Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?