Следвайте ни

Гърневски: Престъпление е да дадем властта на маргинали и БСП

viber icon

Правителството няма да се поддаде на политически маргинали и олигарси и ще си изкара мандата докрай, защото няма алтернатива. Такава прогноза направи пред  „Марица”  депутатът от ГЕРБ и бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски по повод на протестите и решението коалицията да продължи  да управлява страната. 

Задача № 1 е преодоляване на вота на недоверие , който ще се гласува в началото на идната седмица, а след това – изпълнение на програмата до края на мандата. Дали ще има персонални промени в кабинета, ще се решава според ситуацията.  Министър – председателят даде висока оценка и на тримата министри, така че категорично правителството е решено да работи до редовните парламентарни избори, подчерта Гърневски. 

Според него този сценарий е най-разумен и реален, защото протестите не дават никаква заявка за сериозно и отговорно управление. Те се ръководят от различни политически субекти от маргинални партии плюс от разбитата БСП, чиито активисти са се хванали гуша за гуша, и никой  от тях не е в състояние да управлява страната, когато трябва да се решават проблемите , продиктувани от тежката криза, счита депутатът. 

Престъпление е да оставим неподготвен политически субект да управлява България, категоричен е Гърневски. 

Депутатът допълни, че в протестите участват млади и интелигентни хора, които искат промяна, но никой от тях не посочва, каква да бъде, затова с тях трябва да се води диалог. 

Според него третата група, която се опитва да окървави протеста, явно е сериозно мотивирана и тя трябва да бъде неутрализирана от властите, защото никой няма право да проявява вандалщина. Всеки трябва да знае, че властта не се взима с кръв, а с  гласуване на изборите, изтъкна бившият кмет. Според него протестите са по-масови в София, но не и в другите градове,  сред които е и Пловдив, където се събират едва  по 40 – 50 души.

Спас Гърневски е на мнение, че оставка на правителството би довела до огромна дестабилизация в страната. 

Той напомни, че в сравнение с 2014 г., когато управляваше БСП, при ГЕРБ три пъти са увеличени БВП и доходите на населението. Три пъти повече средства се дават за социалните плащания.  За хора с увреждания  през 2014 г. били дадени 180 млн. лева, а тази година – 540 милиона.  България е поканена в „клуба на богатите” – чакалнята на еврозоната. Всичко това доказва, че ГЕРБ и коалиционните партньори изпълняват програмата, постигната е икономическа стабилност, каквато е оценката и на ЕС. 

Според Гърневски всичко това дразни опонентите, защото при този резултат те няма как да спечелят изборите напролет. Раздразнени са и от факта, че за първи път от 30 години демокрация  главният прокурор  посегна на крупни олигарси. Цветан Василев  дирижира недоволството от Белград,  за Васил Божков  се разбра, че спонсорира протестите от Дубай, коментира Гърневски, който е член на парламентарната комисия  „Антикорупция”. 

По данните на комисията  в момента се търси неправомерно придобито имущество  на обща стойност 3,4 милиарда лева. 

Обединени политически маргинали и олигарси, това е отборът, който иска да свали правителството, обобщи депутатът. В събота и неделя Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет, на което ще се обсъжда разпределянето на средства за справяне с кризата. 

В БСП вече се облизват как ще управляват очакваните 13 – 15 милиарда евро. Но няма как да оставим страната в техните ръце, защото отново ще доведат България до катастрофа,  заяви Спас Гърневски. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (18)

Кой  не  скача  е  червен

Кой не скача е червен

17.07.2020 | 08:05

От скачане от партия в партия и тоз се озова при баш червените на които кумир все още е Живков. Отврат.

Отговори
3 0
iba4y

iba4y

17.07.2020 | 00:17

spase kolko partii hte smenih debela kradliva svinq ne naqde se

Отговори
3 0
Ивайло

Ивайло

16.07.2020 | 15:54

Да, изпълнението на програмата е да напълним пазвата с повече пачки до края на мандата, за да има и за пра-пра-пра-правнуците.

Отговори
15 6
Костов

Костов

16.07.2020 | 15:53

В която партия се появи Спас, тя изчезва от политическата сцена!!!

Отговори
13 6
С БКП напред

С БКП напред

16.07.2020 | 15:45

Аве, мизерабъл, кой си ти и каква точно власт имаш, че да я даваш на някой, ве? Слузест плазмодий.

Отговори
16 7
irinka

irinka

16.07.2020 | 18:53

Както обикновено в мътни времена л.йната плуват в първите медийни редици.

Отговори
10 1
Д-р Мушков

Д-р Мушков

16.07.2020 | 15:42

Хаха, другарят комунистически бард. Нека да припомним: /НЕ/НАПИСАН СТИХ ЗА ДИМИТРОВ Не посегнах, не намерих сили Да излъжа този празен лист, Как със спомени в мен не били Да поема към ликът ти чист. Как зад гръмки фрази да се крия Щом не са родени в мен сами, Жаден съм, но нямам право да отпия От възторга на онези дни. Сега се радвам, че не съгреших Все още мога от твоите очи Да черпя сили, но не за стих, От който после в мене ще горчи. Ти нямаш нужда от фалшиви пози, Обичал смисъла на простите слова, Към теб посегне ли този или онзи Добре е да си спомни за това… Не в стих, трябваш ли ми, ще те търся там, Дето житото люлее чернозема, Дето мак си стиснал и палто на рамо, А в усмивката ти – цялата вселена!

Отговори
14 2
Другарите от профкомитета

Другарите от профкомитета

16.07.2020 | 15:30

Ей, прост си беше и като млад партиец, прост си остана и като дърта герберска мастия.

Отговори
18 6
полк. Ставрев

полк. Ставрев

16.07.2020 | 15:28

А, ей го майсторчето по пренабиване на серийни номера и шасита. Евала, братиньо, само волво!

Отговори
13 3
Пенчев

Пенчев

16.07.2020 | 15:27

Я, ига Пачу! От'ь си ни сидья населу, па си ръгнал и ти на градо, брье. Па си копкай дворчьату и си раньи праситу. Нимой съ търька на гульемитьи, уа!

Отговори
11 3
спешно

спешно

16.07.2020 | 14:53

То и в парламента трябва ремонт. Председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова също е проспала внасянето на милионите от лотарията. А и има съмнения за неините действия щом е викана на разпит в прокуратурата във връзка с разследванията по обвиненията към Божков. Борисов каза за които има съмнения си отива. За Менда Стоянова има съмнения така че ако иска да си върне доверието в Пловдивчани незабавно да се разделя с Менда и да я освобождава от парламента и постовете в ГЕРБ.

Отговори
21 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?