Следвайте ни

Фотограф засне 180 сватбари в народни носии СНИМКИ

viber icon

Няма нищо по-красиво от традиционната българска сватба. Неслучайно напоследък повече хора включват в тържеството си традиционни моменти, които изместват като център западните заемки "рязане на торта" и "сваляне на жартиер". Това споделя Димитър  Дардов, един от най-опитните фотографи в бранша със солиден стаж и в чужбина.    

Снимал е доста английски сватби на Острова - смята ги за скучни, на светлинни години от духа и чара на родните.

Зачестилите смесени бракове показвали, че чужденците и младите българи са луди по нашите сватбени обичаи.

Изключително красива била сватбата на младите пловдивчани Мартин и Ралица. Следвали точно сватбените ритуали отпреди век, описани от 95-годишна баба. Идването на младоженеца било съпроводено със залп от пушки, садили дърво, булката прескачала маша за здраве.  А всичките 180 гости, включително фотографите, били в народни носии.

Дардов е снимал и младоженци в народни носии с бременна в шестия месец булка на паметника Шипка. Вълнуваща и нестандартна била и сватба в Ягодинската пещера -нашенци дошли специално от чужбина, за да свържат живота сред магията на Родопите.

Пловдив е изключително популярен "сватбарски" град, твърди фотографът. Все повече двойки предпочитат Римския стадион. Точно там, под арка от 10 000 рози, на фона на саундтрака от филма „Гладиатор“, се врекоха Христо и Ивона, решили да оставят столицата и да се преселят под тепетата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?