2374
Следвайте ни

Формацията на Петков и Василев се увеличи с още една партия

viber icon

Днес беше постигнато споразумение зa присъединяване на ПП "Политическо Движение Социалдемократи" (ПДС) към коалиция "Продължаваме Промяната" за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. Това съобщиха от пресцентъра на формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на "Продължаваме Промяната" и са готови да спазват заложените в споразумението принципи, уточняват от новата партия.

Към коалицията вече се присъединиха партиите "Волт" и "Средна европейска класа", като едната от тях ще стане мандатоносител.

ПП "Политическо Движение Социалдемократи" е основана през 2000 г. Движението има за цел да работи за превръщане на България в модерна и развита държава.

През годините е имала много инициативи и предложения в различни сфери за подобряване на законодателството и за развитието на страната.

През 2005 г. движението първо предложи въвеждането на електронна здравна карта. Също така ПП ПДС преди три години издигна инициативата за равнопоставеност на бащите и майките на деца до 3-годишна възраст съгласно Кодекса на труда.

Трите принципа на социалдемокрацията - справедливост, свобода и солидарност са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция "Продължаваме Промяната", което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията, се посочва още в съобщението.
 
  
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Продължаваме

Продължаваме

30.09.2021 | 15:25

Подмяната

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?