Следвайте ни

Финансистът на Слави: Разрешихме казуса в полза на пенсионерите

viber icon

Имахме извънредно заседание на бюджетна комисия вчера и успяхме да разрешим казуса, така че да бъде в полза на пенсионерите и в същото време да могат да имат едни по-сигурни дни след нова година. Това заяви по БНТ Любомир Каримански, председател на Комисията по бюджет и финанси и депутат от "Има такъв народ".

Ще предложим от 1 октомври до края на годината пенсионерите да получат по 120 лева, като от 25 декември да влезе в сила актуализация на пенсиите и минималната да бъде 370 лв. и да се актуализират, така че да не останат пенсионерите без допълнителен приход и за следващата година, обясни Каримански.

В министерството на труда и социалната политика има ресурс и за първите три месеца на 2022 г. за допълнителни още 50 лева добавка към пенсиите, каза още Каримански.

На въпрос какво ще се случи, ако не се приемат тези предложения, той обясни: Никой не може да прогнозира какво ще стане в пленарна зала, силно се надявам обаче, това което са гласували парламентарните групи на бюджетната комисия да бъде функция и в пленарна зала.

Нарастването на жилищните кредити и особено несъществуването на мораториум по кредитите създава една опасност за ипотечното кредитиране, да не забравяме индекса на инфлацията, която се задава, а индексът на инфлацията ще бъде много сериозен, каза още председателят на Комисията по бюджет и финанси.

Час по-скоро трябва да имаме една ясна картина както за ипотечните кредити, така и за корпоративния сектор и физическите лица. Тогава могат да се вземат мерки, допълни Каримански.

Според него, риск за банковия сектор не може да се каже, че има.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

3,14

3,14

09.09.2021 | 09:32

Всички от ИТН сте против хората,особено към пенсионерите!За някакви си сто лева,направихте проблем!Махайте се сателити на омразната партия ГЕРБ!

Отговори
14 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?