Следвайте ни

Филип Станев обяви кои министри ще влязат в новия кабинет

viber icon

В бъдещия проектокабинет няма да взимат министри от служебното правителство, както и от другите парламентарно представени сили

Как да оттеглим Петър Илиев, като ние не сме го номинирали. Странно е откъде дойде тази информация. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Филип Станев от "Има такъв народ". Властта за нас не е самоцел, каза Станев.
 

По думите му са били наясно с фигурата на Пламен Николов за премиер от 12 дни, а с него работят от повече от 3 години.

Той допълни, че в бъдещ проектокабинет няма да взимат министри от служебното правителство, както и от другите парламентарно представени сили. Ще има обаче имена от първия състав, който ИТН бяха обявили.

"Сравнение между Николай Василев и Пламен Николов е много трудно, не сама в политиката, а и в живота. Това са две отделни персони с отделни кариери и професионални компетенции. Те са различни профили - допълни той. - Единият е бил действащ политик и е заемал министерски постове, бил е част от НДСВ, другият е нямал до този момент реално действаща политическа функция".

"При Асен Василев е дългата ръка на английското правосъдие. С него са водени 3 разговора, канен е бил само веднъж в проекто кабинет. Информацията, която изнесохме от парламентарната трибуна в лицето на моя колега Тошко Йорданов, ние я научихме буквално предния ден", каза още той Станев.

"Не знам защо така рязко се смени отношението на Христо Иванов. В първия ни разговор от ДБ заявиха, че нямат претенции за конкретни лица, за министерски кресла, дайте да говорим за това, което ще направим. Те не са и искали да знаят имена. И изведнъж тази декларация - вземете тримата министри от служебния кабинет. Откъде дойде това?", сподели той. И обясни, че в състава на новия кабинет няма да има никой от служебните министри. Той потвърди, че в него ще има и лица, предложени в първия вариант на правителство с премиер Николай Василев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

не ми пука

не ми пука

31.07.2021 | 14:18

даже не ми е интересно кои са щото са някакви врабчета с жълто покрай устата които чуруликали на три езика ....

Отговори
7 6
давай джони

давай джони

31.07.2021 | 14:17

давай да ви отсвирват в парламента и да се назначават нови избори...и вие бяхте обичам те до тук до ъгъла на светофара....

Отговори
8 3
тони стораро

тони стораро

31.07.2021 | 10:38

яма какво да ни разказват -да ни ги покажат на концерта.

Отговори
20 4
Шпека

Шпека

31.07.2021 | 11:31

На гербаджийчета та всеки им пречи!!!

Отговори
14 15
Абе г л у п а к !

Абе г л у п а к !

31.07.2021 | 22:29

ГЕРБ къде го намесваш,те въобще не участват по никакъв начин!!!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?