Следвайте ни

Фенове даряват по 2 стотинки на Слави

viber icon

Фенове даряват по 2 стотинки на пловдивския влогър Слави, за да плати глобата от 5000 лева, която му бе наложена за организираното от него групово изкачване на Мусала. Санкцията е наложена за нарушаване на реда в Национален парк „Рила“.

Слави реши да брои парите за глобата на жълти стотинки като реакция срещу действията на институциите. Последователи на влогъра подеха идеята и така вече са събрани 1200 лева на монети. 

До наказанието се стигна след групово изкачване на връх Мусала, в което се включиха 1500 последователи на канала the clashers. Според регламента на националния парк обаче това е недопустимо. 

„Целта на похода беше да се откъснем от смартфоните и да се насладим на природата на България“, отбелязва влогърът. „Дали наистина правим нещо лошо на планината или пък може би нашето събитие доби публичност и затова се наказва. Рила е на всеки българин. Тази планина не е собственост на отделен човек или институция, всеки трябва да има достъп до нея“, отбелязва Слави, който възнамерява да обжалва глобата.

Ако санкцията бъде опростена, събраната от последователите сума ще бъде дарена за благотворителност.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?