Следвайте ни

Фалконът пак се счупи, преди Борисов да литне

viber icon

Малкият правителствен самолет Фалкон пак се е счупил. В четвъртък с него трябваше да лети премиерът Бойко Борисов за участие в Европейския съвет в Брюксел.

При предварителното облитане на самолета, което е задължително преди всеки полет с премиер, президент или шеф на Народното събрание, е отказал автопилотът на фалкона. Заради същата авария в края на миналата година фалконът с Борисов на борда едва кацна в София.

Заради аварията Фалконът няма да може да се ползва отново за дълго време. Междувременно Бойко Борисов ще трябва да лети до Брюксел с големия правителствен "Ербъс".

 "Да, действително имаме информация за подобна ситуация. Няма как да лети с правителствения "Фалкон", докато не се установи какъв е проблемът с него. Дотогава ще се наложи да използва по-големия "Еърбъс", заявиха от Министерство на транспорта. 

Това е поредният инцидент с правителствения "Фалкон".

В края на миналата година отново отказа автопилотът на самолета и се наложи Фалконът с Бойко Борисов на борда да кацне аварийно в София. 

Друг инцидент с правителствения "Фалкон" имаше и през април м. г. Тогава при кацане в Брюксел той спука гума. 

През февруари 2015 г. се стигна до инфарктна ситуация и се наложи самолетът да обикаля над София, след което да кацне обратно, защото колесникът му не се прибра при излитането за Брюксел.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Vanesa

Vanesa

19.02.2020 | 16:36

Еми така докато взима парите на хората когали ще му варви няама как

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?