Следвайте ни

Файненшъл Таймс пак изчетка Пловдив

Учудихме анализаторите на финансовата библия с инвестиции в автоиндустрията

viber icon
Индустрията с компоненти за автомобили се превърна в една от движещите сили на българската икономика, пише водещият бизнес ежедневник Файненшъл Таймс и пак хвали града ни.

“Пловдив започва да се превръща във високотехнологичен производствен хъб и това трябва да бъде пример за останалата част от страната,” казва Томи Вер Елст, генерален мениджър на „Сенсата Технолоджис“ за България в статия, посветена на развитието на сектора у нас.
В анализа на кореспондентите се казва, че броят на производителите в бранша се е удвоил за 4 години, а чуждите фирми са привлечени от ниските данъци, евтината работна ръка и стабилната валута. Като локация на производители е определена североизточната част. Статията обръща специално внимание на концентрация на компании около Пловдив, тъй като вторият по големина град в България осигурява достъп до квалифицирани висшисти и индустриален център с инвестиционни стимули. „Пловдивската „Тракия икономическа зона“ е привлякла 1.2 милиарда евро в инвестиции на зелено, от които около 500 млн. евро са в сферата на производството на автокомпоненти”, цитира шефа на зоната Пламен Панчев Файненшъл Таймс. За изминалата година 5 производители на автомобилни компоненти откриха предприятия в зоната./ Пазарджишка МарицаЕжедневникът цитира и изказване на зам.-кмета на Пловдив Стефан Стоянов, което той вече е заявявал пред „Марица". „Ние очакваме тази тенденция да продължи и да посрещнем европейски производител на автомобили скоро.”/

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?