965
Следвайте ни

Европейски синдикален шеф оглави Жени-ГЕРБ, зове дамите да изведат България от кризата

viber icon

Европейски синдикален шеф е новият е новият председател на Жени-ГЕРБ. Номинацията на Екатерина Йорданова бе подкрепена от общо 840 делегати на днешното заседание на Националния изпълнителен съвет на организацията. Петима се въздържаха, а други пет бяха против. 

Йорданова е председател на Съюза на транспортните синдикати в България и вицепрезидент на Европейската федерация на транспортните работници, участва в Надзорния съвет на европейската агенция за транспортна безопасност, член е на Изпълнителния съвет на КНСБ. Общинския съветник в столичния парламент от 2011 г. Председател на Постоянната комисия по международно сътрудничество, туризъм и европейски проекти в Столичния общински съвет.

Родена е през 1969 г. в София. Висшето си образование завършва в УНСС със специалност „Международни отношения“. Магистър е по „Управление на европейски проекти“ от ПУ „Паисий Хилендарски“, има много специализации в чужбина по теми като организиране на кампании, публично-частно партньорство и лидерство. Последно завършва индустриални отношения и стратегическо планиране в Токио, Япония, и в Харвард, САЩ. Тя е сред учредителите на ГЕРБ, а в предишния мандат оглавяваше транспортната комисия на столичния парламент. 

"В момент на национална политическа криза и криза на вярата, в момент, когато на мъжете им е трудно да постигнат съгласие – ние, жените сме призовани да се включим по-активно, да действаме със своите силни страни, да донесем помирение, единение и разбирателство в обществото. Време е смело да излезем една крачка напред и да поемем отговорност и грижа за съдбата на страната ни", заяви в речта си Йорданова.

И посочи, че по последни данни българските жени се 51.5% от населението у нас.  "Ако всички се заемем смело и отговорно да излекуваме раните на страната ни: всяка от нас в сферата, в която има най-много опит и компетенции – сигурна съм, че ще успеем!", каза още новият председател на Жени-ГЕРБ. 

Тя обясни, че във всички женски организации в страната, Европа и света, в които е работила, първи приоритет е овластяването на жените.

"В тази организация, с тази Изпълнителна комисия и с председател Бойко Борисов овластяването на жените в ГЕРБ не е проблем, благодарение на вътрешно-партийния модел, гарантиращ равно участие на мъжете и жените, нашата организация е излъчила през годините министри, кметове, първата жена кмет на столицата, народни представители, първата жена председател на Народното събрание, евродепутати, еврокомисари – все жени на отговорни позиции, които е трябвало да поемат грижата за живота на стотици хиляди хора и да вземат  отговорни решения", каза още Йорданова.

Тя даде и конкретни данни за присъствието на нежния пол у нас. През 2019г. 39.1% от членовете на Министерския съвет и 14% от кметовете на общини са жени. Дамите с висше образование у нас са повече от мъжете. 30% от специалистите по информационни и комуникационни технологии (ИКТ) са жени. Сред учените и инженерите по-слабият пол доминира с 53%. 16% от заетите в системата на отбраната са жени, както и 26.7% от работодателите. 

"Имаме силата да помиряваме враждуващите и да носим обединение – така необходимо в днешна България: обезверена, фрагментирана, разединена и изправена пред трети поред избори за по-малко от година. Това е една България, която се мъчи да роди своето бъдеще – и ние трябва да й помогнем. Не само да го роди, но и да го отгледа. Трябва да го направим заради себе си, заради децата си, заради цялата ни нация. Пътят към бъдещето на България минава през помирение и национално единение, и нека ние, Жените на ГЕРБ станем вдъхновителките и двигателките на това обединение", заяви още Йорданова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Пловдив

Пловдив

26.09.2021 | 20:04

Стаменов и компания нушават конституцията ГЕШЕВ бутай ги в ЗАТВОРА ОПГ ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Отговори
1 0
Цирк

Цирк

26.09.2021 | 18:10

АБСОЛЮТНА ТРАГЕДИЯ . Да се смееш ли да плачеш ли . Иди-отска СЕКТА - жени ГЕРБ - ку-рви гроб

Отговори
2 0
ВСЕ ГОЛЕМИ ГИ ВАДИ И ВСЕ БОК ЛУЦИ

ВСЕ ГОЛЕМИ ГИ ВАДИ И ВСЕ БОК ЛУЦИ

26.09.2021 | 17:35

ПОРЕДНАТА КАЛИНКА С НЯКАКВА ПОЗИЦИЯ НЯКЪДЕ СИ. СЕГА ПЪК СЕ ОКУПИРАЛИ В СИНДИКАТИ, КАЗВАТ ЕВРОПЕЙСКИ. ТЯ И КРИСТАЛИНА С ИСТИНСКО ИМЕ СТАЛИНКА БЕШЕ ГОЛЯМАТА РАБОТА, АМА СЕ ОКАЗА КОРУМПИРАНА И КРАДЛА КАТО "ЛЕНЧЕ КРЕМЧЕ"/БИВШАТА ПОСЛАНИЧКА ОТ ГЕРБ В САЩ - ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА/. ТАКА ЧЕ И ТАЯ ДРИШ ЛА Е НЯКОЯ ОТ БАНДАТА НА БОКО И СКОРО ЩЕ И ГЛЕДАМЕ СЕИРА

Отговори
3 0
Куклено шоу

Куклено шоу

26.09.2021 | 16:42

На снимката наперен Боко с ръце в джобовете, чакащ да получи заслужиното, за което е платил.

Отговори
4 1
Като две капки вода

Като две капки вода

26.09.2021 | 16:10

Новата и Сталинка - като две капки вода - любимки на Биг Вожда.....

Отговори
4 1
мхм

мхм

26.09.2021 | 16:01

Коя е тая крадла? Изглежа ми като жена-полуолигофрен :)))

Отговори
5 1
Ми.си.рките...

Ми.си.рките...

26.09.2021 | 15:56

В ГЕРБ нява жени там са само травестити и ПКП-та... Какви са тия структури в тоя ГЕРБ....има ли и пенЦионери??.... Там иМа ДКМС,ПИОНИРЧЕ,ЧАВДАРЧЕ... ЛЕЛИ СТРИНИ С КРИНИ... АБЕ ПЕНКЕЛЕР... Кой се интересува от тия ми.си.рки... на.с.рани....освен боце...

Отговори
6 1
Мата Хари

Мата Хари

26.09.2021 | 15:21

Аз съм най-щастливата жена от Жени-ГЕРБ, държала шланга ...

Отговори
6 1
мафия

мафия

26.09.2021 | 15:19

А кой ще изведе честните от мафията ГЕРБ? Кой ще изгони некадърните партийни калинки? Кой ще разруши корупционно-клиентелисткият кръг на Вожда?

Отговори
4 1
Смях

Смях

26.09.2021 | 14:44

Герб мастии загрижени за народа

Отговори
11 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?