Следвайте ни

Европарламентът гласува днес резолюцията за България

viber icon

Европейският парламент ще гласува днес резолюция за състоянието на правовата държава и основните права в България. В отделно гласуване ще бъде решено дали към предложения първоначално текст да бъдат внесени изменения.

Възможностите са ЕП да приеме резолюцията без промени; да я отхвърли; да подкрепи всички или някои от предложените промени. Проектът на резолюцията бе изготвен от председателя на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Хуан Агилар (социалисти и демократи, Испания). Текстът бе приет с 35 гласа "за", 30 "против" и един въздържал се.

В черновата на резолюцията се отправя призив за задълбочено разследване на съобщенията, свързани със съмнения за корупция в нашата страна. Отчита се, че според оценки на международни организации състоянието на медиите у нас се влошава и се множат посегателствата срещу журналисти.

Предлага се ЕП да изрази съпричастност с протестите в България. Посочва се, че правосъдната система в нашата страна не е достатъчно независима и се отбелязват препоръките на Съвета на Европа за повишаване отчетността на главния прокурор. Изразява се загриженост от обсъждането на промени в изборните правила непосредствено преди следващите избори.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

за умните  и красивите

за умните и красивите

08.10.2020 | 11:13

които с ненавист и злоба клепаха България ----------------за сведение, какното и да се гласува днес е с ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ХАРАКТЕР! Много се опасявам, че ще има остри сърдечно-съдови инциденти от по--ми--ярите на Фатмака и Бойкикиев! хахах

Отговори
1 2
Да на лева

Да на лева

08.10.2020 | 10:35

Паднаха ми в очите всички евро-лайнари, подобни на нашите корумпирани политици и нагаждачи. Долу ЕС!!!

Отговори
1 4
Смях

Смях

08.10.2020 | 10:39

Абе ти си паднал по очи в собствените си ... За какъв ЕС бълнуваш.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?