Следвайте ни

Европа удвоява милиардите за България

viber icon

"От ЕК ще получим близо 13 млрд. евро. Малко над 9 млрд. ще са безвъзмездно финансиране. Останалите ще са под формата на заем, ако България има нужда тегли този заем. Засега този фонд на ЕК е само предложение, но аз съм убеден, че то ще бъде прието. Държавата дава живи пари. Погледнете мярката 60/40. Там са предвидени над 1,5 млрд. лева до края на годината. Това са директни плащания, които спасяват работни места", заяви в предаването "Лице в лице" по bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

Трябва да знаем, че цената на парното не е само газ. Не искам да си позволявам да коментирам работата на КЕВР. Най-добре поканете техен представител, който да обясни. Премиерът беше длъжен да реагира. В думите му за смяна на ръководството на КЕВР няма нищо чудно. Мандатът на това ръковдство е изтекъл и е започнала процедура за избор на ново ръководство. Това  по повод информациите, че цената на парното ще се увеличава, допълни Дончев.

Той също така изказа мнение и за намаляването на ДДС. "Представителите на ресторантьорския бизнес бяха честни и казаха, че искат намаляване на ДДС, за да спасят бизнеса си, а не за да намалят цените на храните и напитките в заведенията си. Редуцираната ставка на ДДС бе предложение на самите ресторантьори, а не на правителството. Няма нищо лошо в дебат за пренастройване на данъчната система, но сега ще има желание от всички браншове за намаляване на ДДС. Възможен е и такъв разговор да се случи, но трябва да преценим всички рискове, защото българската данъчна система е доказала, че работи много добре.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

DIVINE MOON

DIVINE MOON

04.06.2020 | 22:18

ПРОМЯНА НА ЖИВОТНИТЕ НОВИНИ !!!! Това е трансформация на живота! Казвам се г-жа Busarakham, аз съм от Тайланд. Поради специфичен финансов анализ, договорът, който обработвах миналия месец, не мина по план. Затова реших да взема заем, но той никога не беше одобрен заради лошия ми кредитен рейтинг. Преди няколко дни, една дама от моята организация дойде и ми разказа за кооперативната компания за заетост на ДИВИН МОН, с ниска 2% лихва и по-добър график на плащания. И тя ми каза, че е била излъгана няколко пъти, докато не е била насочена към КОПЕРАТИВНАТА ЗАЕМИРАЛНА КОМПАНИЯ DIVINE MOON. Тогава се свързах с тях на [email protected] и те ми дадоха заема. Много съм щастлив.

Отговори
0 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

04.06.2020 | 21:00

И х20 ДА ДАВАТ ЧИ ФУТИТЕ, ЩЕ СТАНАТ НА ЯРМА.

Отговори
0 0
.....

.....

04.06.2020 | 20:22

Всичките боклуци. Заведенията укриваха данъци толкова години, сега пак ще са добре. Бюджета закъса, сега милиарди безвъзмездно. Намалиха основната причина за високата цена на парното, обаче се оказва че има и други фактори. На площада и АК 47 за всички. После свобода

Отговори
6 2
irinka

irinka

04.06.2020 | 19:50

Няма безплатен обяд. Така че Томислав да не дрънка глупости. Ще платим но по болезнен начин.

Отговори
8 1
Steurs15

Steurs15

04.06.2020 | 19:20

ИЗПИТВАНЕ НА МОЯТ ЗАЕМ, ПОЛУЧЕН ОТ ИБСИ-БАНК На вашето внимание Повече не се притеснявайте от финансовите си проблеми. Успях да получа междинен заем от 13 500 евро, който наистина ми помогна да реша проблем за кратко време. Ако в допълнение сте били разочаровани или се нуждаете от кредит, заем или инвестиция или ако сте забранени от банкиране, моля, свържете се с г-жа Виолайн Михел Агнес БЕРТЕТ с кредитора на IBSI- Банката наистина е призната в тази област. Свържете се с нея сега, ако се интересувате от заем или инвестиция. Имейл: [email protected]

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?