Следвайте ни

„Еврофутбол“ също плащали по-малко от дължимото на държавата

viber icon
Още една компания около Божков - длъжник на държавата. Става дума за “Еврофутбол”, в чиято собственост участват братята Боян и Цветомир Найденови.

Комисията по хазарта е съставила акт за нарушение заради плащане на различни от установените такси. По информация на bTV, в декларациите на "Еврофутбол" за дължимите държавни такси не е попълвана правилната графа.

 

Такъв бе и случаят с трите лотарийни компании на хазартния бос.

 

Така държавата е получавала по-малко от реално дължимите такси. За момента от Комисията по хазарта не съобщават колко е губила хазната и за какъв период от време.

 

В началото на декември Цветомир Найденов подаде сигнали в прокуратурата срещу своя бизнес-партньор Васил Божков за заплахи за убийство и финансови злоупотреби в особено големи размери. В края на месеца Найденов потърси контакт с медии, между които и bTV, за да разпространи сигналите си, което пък навлече гнева на Валери Симеонов. Лидерът на НФСБ обвини двама журналисти от медията в корупция.

 

В капитала на "Еврофутбол" чрез свое дружество има участие и жената до Васил Божков – Елена Динева. Тя е обвинена за участие в организираната престъпна група.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Радо

23.02.2020 | 23:33

Не мога да разбера маваму стара ! Защо Божков е виновен а не държавата? Заповядай изияж тази баница, хапни си ,яж до насита... - и човеко си похапва доволно при това ! Кой е виновен ? Тоя дето яде или тоя дето му дава баницата ? Та чак и вече без да се е произнесъл СЪД прокуратурата го обяви за виновен вместо заподозрян че е ял баница щедро предоставена от държаната ! В държавата с народено политически СЪД

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?