Следвайте ни

Евродепутатите на ГЕРБ до Брюксел: Прокремълският Радев изчегъртва демокрацията

viber icon

Прокремълският президент Румен Радев назначи „служебно правителство”, което започна да "изчегъртва" демокрацията. Това се казва в писмо на евродепутатите от групата на ГЕРБ/СДС в Европейския парламент.

Евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов изпратиха писмо до всички членове на ЕП и до еврокомисарите от ЕК. В него те ги запознават със случващото се България.

Евродепутатите алармират, че демокрацията в България е опасност. „Назрява моментът, в който българските граждани ще трябва по-твърдо и решително да се противопоставят на пълзящия опит за преврат и налагане на авторитарни методи на управление от страна на президента Радев и служебното му предизборно правителство”, призовават те.

Публикуваме пълния текст на писмото:

Скъпи колеги,

Бихме искали да представим на Вашето внимание някои много тревожни събития от България. В момента в страната има служебно правителство, номинирано от прокремълския президент Румен Радев. Основната цел на служебното правителство е да организира честни и прозрачни парламентарни избори на 11 юли. За съжаление, вместо това, служебното правителство действа като предизборен екип на президента Радев за президентските избори, които предстоят тази есен. Методите, които използват, за съжаление, са същите като тези, използвани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти.

В телевизионно интервю от 28 май министърът на вътрешните работи - Бойко Рашков, направи няколко заплашителни забележки, обръщайки се към своите опоненти и журналисти:

„Чувам нагли изказвания от бивши хора, може би ние трябва да осветим някой.“

„Бивши хора“ беше изразът, използван от комунистическия режим в България за обозначаване на противниците на комунистическата диктатура - всички царски офицери, адвокати, учители, духовници, собственици на предприятия, търговци и производители, дипломати и бивши политици. „Бившите хора“ бяха изпратените в трудови лагери или на смърт”, се казва в писмото на евродепутатите Ковачев, Новаков, Майдел, Радев и Йорданов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Съвет

Съвет

31.05.2021 | 12:07

Андрейчо,хвърляй партия билет и се захващай за работа в полза на България.

Отговори
3 3
Стефан Гамизов

Стефан Гамизов

31.05.2021 | 11:05

Поради изключителната наглост на Бойко Борисов с изявленията му вчера, че “национални предатели”, искали различни неща да е вършел, каквито всъщност реално бяха участващите (истински национални предатели) в неговата диктатура, утре ще публикувам част от документ, който Теменужка Петкова скри и е свързан с манипулирането на арбитражното дело в Женева за АЕЦ “Белене”. Този документ е достатъчно доказателство да се направи обосновано предположение, че това дело е било манипулирано с цел да бъде загубено умишлено от правителството на Борисов и това правителство да има така основание да заплати 1.2 милиарда лева за неизползваеми от икономическа гледна точка ядрени реактори и съпъстващи ги други съоръжения. Колко рушвети са заплатили руснаците от тези 1.2 милиарда лева е загатка, но най-вероятно са били не по-малко от 200 милиона лева. Борисов лъже рецидивиращо, безогледно и нагло за АЕЦ “Белене” и Турски Поток. След този документ ще последва името и адреса на фирма в Цюрих, която е реално руска собственост и в която са отклонени поне 1 милиард лева и по-вероятно 1.5 милиарда лева от строителството на Турски Поток в нейна и на Лукашенко полза. Няма никакъв реален Аркад - той е само фасада! Няма да има и никаква печалба от този газопровод, а загубите от старите транзитни такси вече се трупат! Ще посоча и името на руският олигарх, който заплати имота на служителката в кабинета на Бойко Борисов, която надзираваше действията по Турски Поток с мъжа си в полза на диктатурата в Кремъл. Стъпка по стъпка ще повдигна юргана на най-мръсната пoрно корупционна политика в историята на България, която освен политическа порнография, ще остане и катранено черна страница на национално предателство в невиждани размери! АЕЦ “Белене” и Турски Поток са руски военни хибридни енергийни проекти срещу ЕС и България. Замесените в тях са извършвали и извършват престъпления срещу Републиката, а корупцията в непоносимо нагли размери в тези “проекти” е награда за чудовищните дела на тези мръcници и майкoпродавци!

Отговори
7 6
Драгомир Стойнев

Драгомир Стойнев

31.05.2021 | 13:09

Причината заради която ни осъди арбитражният съд да заплатим реакторите беше, че като министър на икономиката в кабинета на Орешарски, платих без нужда на руснаците една сума предварително. България намаше никакви договори за закупуването на реакторите, но възоснова на това ми плащане, ни осъдиха да ги платим.

Отговори
7 0
Благодаря, предварително

Благодаря, предварително

31.05.2021 | 13:28

Тия пари, дето сте ги платил, от джоба си ли ги извадихте, от джоба на Партията ли, или от джоба на всички български данъкоплатци?

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?