Следвайте ни

Евродепутатът Джамбазки: Народът ни казва "Не! Стига! Чао"

viber icon

Интересна позиция спрямо протестите изрази евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Той говори в Благоевград.

"Всеки има право на протест… Политически можем да спорим колкото си искаме, ще се делим на такива и онакива, това е човешката природа. Извън политическата злободневност е важно всички българи да живеят заедно и да имат обща идея“, каза пред БНР евродепутатът и заместник-председател на ВМРО.

Той участва в честванията на 117-ата годишнина от Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание в Благоевград. В словото си той направи паралел между тогавашния бунт за свобода и единение на България и днешните протести за връщане на морала в държавността.

„Нищо по-хубаво няма от това българи да се сетят, че знамето ни е важно. Няма нищо по-важно от това хора да започнат да обличат по площадите народните носии. Когато ние ги носехме, ни наричаха ретроградни, остарели… Нека има бунтарство, нека има протести, нека има искания. Няма нищо лошо в мнението на българските граждани“.

В предаването „12+4“ Джамбазки отговори на въпрос – компромис ли е за него присъствието в управлението: „Смисъл има, цената ще е тежка, компромисите трябваше да бъдат правени, не постигнахме много от нещата, които искахме да направим. Управлението винаги е тегоба някаква.

В очите на хората управлението е все едно си някъде нависоко, но то е отговорност. Когато не го разбираш и се държиш арогантно, както част от управляващите се държим, това дразни гражданите и те казват – Не, стига! Чао“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?