Следвайте ни

EVN ни съветва как да спестим пари по празниците

viber icon

EVN България предлага няколко кратки и практични стъпки на своите клиенти, които планират по-дълго отсъствие от дома по време на коледните и новогодишни празници. 

Стъпките целят да информират клиентите за факторите, които влияят на тяхното потребление на електроенергия, дори и при отсъствие от дома. Стъпките включват:  

Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във Ваше отсъствие. Важно е да се знае, че уреди като хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.

Изключете от контакта уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия. 

Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел.инсталацията на Вашия имот.  

Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си. 
Ако във Ваше отсъствие няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 0007 в удобно време.

ЕVN България напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ваня кирилова

Ваня кирилова

19.12.2020 | 16:42

Ако спрем да плащаме всеки месец тая такса пренос на енергия,енергийна ефективност и още един куп такси по фактура,и си плащаме за реално консумирана енергия ще ни намалеят сметките с 50% веднага!!!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?