Следвайте ни

Евала! Продавачка и клиент арестуваха крадец в магазин

viber icon

Продавачка и клиент в плод и зеленчук арестуваха крадец след кратка гонка и сбиване на улицата. Повиканите на място полицаи установили, че хванатият при "гражданския арест" е с богато криминално минало и многократно осъждан за кражби, съобщава NOVA.

Малко преди 12 часа в поредния си работен ден Янка Владимирова получила стока и платила на дистрибуторите.Оставила портфейла си на масата зад щанда, за да обслужи чакащ клиент. В същото време в обекта влязъл и крадецът.

 "Той идва и ми иска яйца и аз излизам, за да му дам един картон с яйца, той през това време явно е огледал. Видял е явно портфейла и вече се чуди какво да ме забаламоса", разказа продавачката.

Побързал да напусна магазина. 48-годишната жена погледнала към масичката и видяла, че портфейлът липсва. В него имало 550 лева, дебитни карти и лични документи. Янка го настигнала и го попитала взел ли е нещо от магазина. Мъжът отрекъл. Жената отново влязла в обекта и като се уверила,че има кражба, викнала за помощ. Клиент се притекъл и двамата отново настигнали мъжа.

Съсед също се притекъл на помощ и така крадецът бил задържан до идването на полицията. Униформените открили портфейла в бельото му. Установили,че е техен стар познайник, многократно задържан и осъждан за дребни кражби. Дни след инцидента Янка си дава сметка, че „гражданският арест” е можело да бъде опасен за нея.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?