2374
Следвайте ни

Ето кой е човекът, ударил министър Денков ВИДЕО

viber icon

Инцидентът, при който министърът на образованието и науката Николай Денков беше ударен по-рано днес при излизането от подлеза към президентството, завърши със задържането на извършителя.

Денков беше нападнат от протестиращ, който държеше знаме на партия "Възраждане". След като имаше намеса на полицията, министърът беше отведен в посока сградата на МОН. 

Министърът на образованието застана пред медиите, за да разясни новата заповед за онлайн обучението на децата. Проф. Николай Денков коментира и нападението на протестиращ над него по-рано днес пред Министерския съвет.

"Разбрах, че са излезли кадри, не съм ги видял, не ме интересува. Интересуват ме децата. Аз не живея в този свят. Имаше опити да бъда ударен, имаше притискане", разказа проф. Денков. Той си обясни случилото се с "политическата борба и подготовката за избори".

"Тези хора ми пречеха днес, трябваше, вместо да подготвя писмото си, да отговарям на журналисти дали съм жив, или не съм жив", направи опит да се пошегува със ситуацията просветният министър. Той благодари на полицията, че е осуетила случката да прерасне в по-сериозен инцидент.

"Искам да благодаря на силите на реда, които се намесиха навреме", каза още министърът на образованието.

Денков разкри още, че МОН е настоявало поне малките ученици до 4 клас и децата от детските градини да останат в присъствено обучение в оставащите два работни дни до края на седмицата, но от Министерството на здравеопазването не са се съгласили с това.

"Предложихме на МЗ, ако е възможно в училищната мрежа учениците от 1 до 4 клас и в предучилищната мрежа да останат до края на седмицата, но не получихме положителен краен резултат, така че и те от утре са на обучение в електронна среда", каза министърът. Затова пък предложението на МОН да се забави въвеждането на зеления сертификат в училищата е било прието от здравните власти. Заповедта се е забавила заради заседанието на Министерския съвет и очакването на отговор от МЗ на писмените предложения на МОН, разкри още просветният министър.

По думите му заповедта на МОН няма краен срок, а ще се действа според нивата на заболяемост - когато падне под 750 на 100 000, ще се премине към стъпката с ротацията на класовете, а след нея и към присъствено обучение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

професори

професори

21.10.2021 | 07:51

Оставка! Този министър за нищо не става!

Отговори
1 3
Абе Леш

Абе Леш

21.10.2021 | 06:41

А когато вилняха и бесняха срещу герб, тогава не беше ли политическо насилие? Ей този двоен аршин с който мерите е наистина отврат.

Отговори
2 3
Хак да им е

Хак да им е

21.10.2021 | 06:38

Нека тези които взеха властта на гърба на платени протестъри и с вдигнати юмрук на един зелен чорап, да изпитат на гърба си същото. Ако си мислят че няма да пожънат това което си постлаха, много се лъжат.

Отговори
1 3
Леш

Леш

20.10.2021 | 19:56

Политическо насилие под каквото и да е форма е недопустимо. Особено към малкото хора, които реално се опитват да направят нещо по-добро за страната като проф. Денков.

Отговори
8 7
ха ха ха

ха ха ха

21.10.2021 | 01:50

цървул те първа ще ги трепим

Отговори
3 3
Важен е ЧОВЕКА

Важен е ЧОВЕКА

20.10.2021 | 18:41

Браво на ЧОВЕКА ударил един хайван

Отговори
8 14
Ковидан

Ковидан

20.10.2021 | 18:36

Чак пък ударен!

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?