Следвайте ни

Ето коя диплома носи 4000 лв. заплата

viber icon

4193 лева е средният месечен облагаем доход на завършилите "Информатика и компютърни науки" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", а дипломата от "Администрация и управление" в Американския университет в Благоевград носи средна заплата от 3531 лева.

Това показват данните от новото 9-о поред издание на Рейтинга на висшите училища в България, което бе представено в Министерството на образованието и науката.

В топ 5 на най-високите заплати според дипломата влизат и "Информатика и компютърни науки" в Нов български университет - 3438 лева, "Математика" в Софийския университет - 3092 лева и "Комуникационна и компютърна техника" в Технически университет - София - 3049 лева.

Рейтинговата система сравнява представянето на 51 висши училища в рамките на 52 професионални направления на основата на десетки показатели, измерващи различни аспекти на учебния процес, научната дейност, учебната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и регионалната значимост на висшите училища, както и реализацията на завършилите на пазара на труда.

Вижте кои са 50-те направления в българските университети, дипломите от които дават най-големи заплати.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?