Следвайте ни

Ето колко са платени за побоя над Слави Ангелов

viber icon

50 хил. лв. са платени за побоя над главния редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов. Това стана ясно от думите на повереника му по делото адвокат Надежда Ковачева на разпоредителното заседание, съобщи „24 часа“.

Тя цитира показания на свидетел, които обаче липсват в обвинителния акт. Ковачева поиска делото да се върне на прокуратурата за отстраняване на пропуски и преквалификация на част от деянията, извършени от подсъдимите Бисер Митрев и близнаците Никола и Георги Асенови.

Заради неясноти около акта на прокуратурата връщане на делото поискаха също Мариана Тодорова, адвокат на братята Асенови и Тервел Георгиев, който защитава Бисер Митрев. Адвокат Тодорова настоя задължително да бъде разпитан свидетеля Ивайло Серафимов и се отказа от показанията на съпругите на Никола и Георги Асенови, които са конституирани като защитници.

Въпреки показанията на свидетел по делото, че са платени 50 хил. лв. за побоя над главния редактор на “168 часа”, в обвинителния акт на прокуратурата няма данни за това кой ги е дал, на кого, дали има посредници и колко са взели извършителите.

На 17 март 2019 г. вечерта тримата боксьори издебнаха Ангелов пред дома му, нападнаха го и го пребиха с юмруци, ритници и твърди предмети, които така и не бяха намерени. Журналистът лекуваше фрактурите си месеци наред.

Още - четете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?