49
Следвайте ни

Ето кога издигат кандидатурата на Румен Радев за втория мандат

viber icon

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат утре, заяви депутатът от левицата Иво Христов в БНТ.

"В него има над 100 общественици, хора от местната власт, спортисти и др. Имаше хиляди желаещи да подкрепят президента Радев. Българският народ ги издига чрез Инициативен комитет. Много от партиите заявиха своята подкрепа. Подкрепата е широка", коментира евродепутатът, който бе шеф на кабинета му.

"ДПС имат всички основания да се борят срещу президента Радев, защото той постави неудобни за тях въпроси. За мен президентът Радев е безалтернативен като сила и средоточие на интересите на хората. Това не гарантира преизбиране, призна обаче Христов. Всичко зависи дали всеки един от нас ще осъзнае рисковете и ще отиде да гласува. На 14 ноември трябва да отделим един час, за да гласуваме, за да не се наложи след една седмица да гласуваме пак", призова той.

"Много от партиите заявиха подкрепа, тя е широка. ГЕРБ има основания да се бори срещу Радев, той постави неудобни за олигархията - ГЕРБ и ДПС, въпроси. Борисов използва стратегията на огледалото - "гледаш огледалото, възмущаваш се от това, което сам си направил и го приписваш на друг, това е, което прави Борисов", допълни Иво Христов.

"Лявото и дясното през 2021 г. не са закотвени географски, а са във всички общества. Имаме странен обрат в пропагандата на опонентите, които преди 5 години внушаваха, че президентът Радев е назначен от Москва. Със способността си да казва „не“ той се движи в тесния коридор между интересите на Великите сили. Президентът се старае да отстоява българския интерес. Това е трудно, но той го прави", добави Иво Христов.

По думите му Радев се старае да отстоява националния интерес и го прави.

Иво Христов изрази категоричност, че "Продължаваме промяната" не е продукт на Румен Радев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Никога повече!

Никога повече!

26.09.2021 | 14:23

Радев вън от властта!

Отговори
3 0
Иво Христов

Иво Христов

26.09.2021 | 13:36

Е много Д О Л Е Н Р У С К И АГЕНТ . ТОЛКОВА ПРОТИВЕН@ ЧОВЕК РЯДКО СЕ СРЕЩА . РАДЕВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ , МЪЛЧИ ЗА РУСКИТЕ ШПИОНИ , *САМО___У Б И * ЕДИН МЛАД ЧОВЕК , ДРУГ ЗАГИНА В САМОЛЕТ . ДОКАТО ТАКИВА РУСКИ ПОДЛОГИ НЕ У М Р А Т България НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ .

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?