Следвайте ни

Ето какви планове кроили бруталните убийци от Негован

Преди по-малко от месец арестуваният за убийството Георги Нанчев споменал, че има предложение за работа в Англия. И мислил да го приеме. Съседи го определят като общителен човек. Често говорел с тях и споделял за плановете си. От известно време казвал, че смята да си купува апартамент на стойност 70 000 евро.

Веселин Симеонов живее във входа на Георги Нанчев. Често двамата сядали в беседката отпред. „Пие по едно и се прибира, няма скандали, нямало е агресия към някой човек, това му беше хобито му”, заяви Веселин Симеонов пред Нова телевизия.

Двамата говорили по различни теми. Понякога обсъждали и видяното по телевизията. „Не е ставало дума за Негован въобще, не е споменавал и не се е притеснявал”, обяснява Веселин. А семейството на другия обвинен - Пламен Шляпашки, вече не иска да говори за бруталното убийство.

Днес събра сак с дрехи, които да му отнесе в ареста. Близките и роднините на извършителите на тежкото престъпление твърдят, че по никакъв начин не са знаели за убийството. Полицията търси има ли и други жертви на Пламен Шляпашки и Георги Нанчев. „Няма смисъл да се създава някаква паника в насока дали са налице и други убийства. Към този момент сериозни данни няма”, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

За разплитането на бруталното убийство на Йордан Атанасов и приятелката му Марияна са анализирани над 11 000 имотни сделки, както и неполучени пенсии на възрастни хора от цяла София. „Жената не беше получила последната си пенсия, която е на поща. Съпругът по банков път си получава пенсията”, обясни Николай Хаджиев, зам.-директор на ГДНП. Жилище от близо 100 квадрата в столичния квартал „Гоце Делчев” е причината за бруталното убийство.

Апартаментът е продаден през 2018 година. Парите обаче били в банка, а не в помещенията, както смятали килърите. На място те открили около 1500 лв., както и накити. След продажба в заложна къща, за тях получили малко над 3 000 лв.

„Планирали са това убийство, категорично. Но не са хора, чиято силна страна е планирането”, коментира гл. комисар Христо Терзийски. Психиатрична експертиза ще доказва дали двамата не страдат от някакви заболявания предвид жестокостта на извършените престъпления. Близките и роднините на извършителите на тежкото престъпление твърдят, че по никакъв начин не са знаели за убийството.

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?