Следвайте ни

Ето какви планове кроили бруталните убийци от Негован

viber icon

Преди по-малко от месец арестуваният за убийството Георги Нанчев споменал, че има предложение за работа в Англия. И мислил да го приеме. Съседи го определят като общителен човек. Често говорел с тях и споделял за плановете си. От известно време казвал, че смята да си купува апартамент на стойност 70 000 евро.

Веселин Симеонов живее във входа на Георги Нанчев. Често двамата сядали в беседката отпред. „Пие по едно и се прибира, няма скандали, нямало е агресия към някой човек, това му беше хобито му”, заяви Веселин Симеонов пред Нова телевизия.

Двамата говорили по различни теми. Понякога обсъждали и видяното по телевизията. „Не е ставало дума за Негован въобще, не е споменавал и не се е притеснявал”, обяснява Веселин. А семейството на другия обвинен - Пламен Шляпашки, вече не иска да говори за бруталното убийство.

Днес събра сак с дрехи, които да му отнесе в ареста. Близките и роднините на извършителите на тежкото престъпление твърдят, че по никакъв начин не са знаели за убийството. Полицията търси има ли и други жертви на Пламен Шляпашки и Георги Нанчев. „Няма смисъл да се създава някаква паника в насока дали са налице и други убийства. Към този момент сериозни данни няма”, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

За разплитането на бруталното убийство на Йордан Атанасов и приятелката му Марияна са анализирани над 11 000 имотни сделки, както и неполучени пенсии на възрастни хора от цяла София. „Жената не беше получила последната си пенсия, която е на поща. Съпругът по банков път си получава пенсията”, обясни Николай Хаджиев, зам.-директор на ГДНП. Жилище от близо 100 квадрата в столичния квартал „Гоце Делчев” е причината за бруталното убийство.

Апартаментът е продаден през 2018 година. Парите обаче били в банка, а не в помещенията, както смятали килърите. На място те открили около 1500 лв., както и накити. След продажба в заложна къща, за тях получили малко над 3 000 лв.

„Планирали са това убийство, категорично. Но не са хора, чиято силна страна е планирането”, коментира гл. комисар Христо Терзийски. Психиатрична експертиза ще доказва дали двамата не страдат от някакви заболявания предвид жестокостта на извършените престъпления. Близките и роднините на извършителите на тежкото престъпление твърдят, че по никакъв начин не са знаели за убийството.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?