2374
Следвайте ни

Ето как ще се учи в деня след балотажа

viber icon

Учениците от школата, в които в неделния ден са се провеждали избори, ще имат онлайн занятия в деня след вота – 22-и ноември. В останалите училища присъствени учебни часове ще могат да се провеждат за децата от начален етап спрямо епидемичната обстановка в дадената община.

На местата, в които общата заболеваемостта е спаднала под 250 на 100 000 души, учениците от първи до четвърти клас ще ходят на училище без да бъдат изследвани. Това важи за цялата област Кърджали, където заболеваемостта за изминалите 14 дни е 203 на 100 000 население. Там всички деца от начален етап от училища, в които не са се провеждали избори, могат да се върнат в клас. 

В останалите школата, в които няма изборни секции, децата от начален етап ще могат да се върнат в клас в понеделник след направен тест за коронавирус. Без тест два пъти в седмица могат да бъдат само тези, които имат валидни документи за преболедуване или за наличие на антитела.

На местата, които са оцветени в червено или тъмночервено на картата и имат изборни секции, присъствените занятия ще могат да бъдат възстановени във вторник след тест.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?