Следвайте ни

Ето го новия шеф на Би Ти Ви СНИМКИ

viber icon

Новият собственик на българската телевизия Би Ти Ви и на още няколко телевизии в Източна и Централна Европа - чешката компания PPF Group, анонсира, че изцяло притежаваните от нея дъщерни дружества са завършили придобиването на дружеството Central European Media Enterprises (СМЕ), което държи дяловете в българската и чуждите медийни групи. От PPF са определили и човекът, който ще изпратят в България да представлява CME. Мажоритарен собственик на PPF Grоup е Петр Келнер, считан за най-богатия бизнесмен в Чехия, пише lupa.bg.

"Новият главен изпълнителен директор на CME Bulgaria е Любош Йетмар. Той има повече от 20 години опит в радио и телевизия. Г-н Йетмар рапортува директно на г-н Бартоничек, миноритарен акционер в PPF", съобщиха от централата на PPF. Оттам подчертават изрично, че на този етап Йетмар не заменя досегашния шеф на Би Ти Ви - австриецът Флориан Скала, а започва да работи с него. "Г-н Йетмар очаква с нетърпение да работи с главния изпълнителен директор на Би Ти Ви Флориан Скала. Г-н Йетмар не заменя г-н Скала. Г-н Йетмар представлява СМЕ", съобщават от PPF Group.

Новият собственик разбира жизненоважната роля на независимите и обективни медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към ценностите, които направиха новините на Би Ти Ви много уважавани, се казва още в информацията.

"Би Ти Ви e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на Би Ти Ви чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители,” каза Любош Йетмар, главен изпълнителен директор CME Bulgaria.

Както "Сега" писа, на 6 октомври Европейската комисия разреши на фонда на Петр Келнер да придобие CME. Сделката е извършена според правилата на ЕС за сливанията, допълва ЕК. "Комисията е стигнала до заключение, че сделката няма да предизвика опасения за конкуренцията в Европейското икономическо пространство", се казва в съобщението. В същия ден от PPF допълниха, че придобиването ще бъде приключено на 13 октомври.

Процесът по придобиване на СМЕ от страна на Келнер започна преди около 2 г., след като българската Комисия за защита на конкуренцията отказа сделка на PPF с Нова телевизия на стойност 185 милиона евро. След това най-богатият човек в Чехия се насочи към другата телевизионна група, в която, освен Би Ти Ви, влизат още управлявани от CME телевизии в Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Обявената преди година цена на придобиването на СМЕ бе 2,1 милиарда долара.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Зрител

Зрител

13.10.2020 | 19:19

БТВ не е нито обективна, нито независима медия. С Нова ТВ директно са за "коша".

Отговори
1 0
Тошко

Тошко

13.10.2020 | 17:23

А г-н Келнер какъв е в бТВ?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?