Следвайте ни

Ето докога работодатели могат да кандидатстват за помощ при наемане на безработни

viber icon

Започва приемът на документи от работодатели, които желаят да получат финансова подкрепа при наемането на безработни, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Документи се приемат в бюрата по труда в цялата страна до втори април включително, за да се възползват преференции по различни мерки за подпомагане на заетост и обучение.

Финансовата подкрепа се предоставя в рамките на Националния план за действие по заетостта за тази година, който предвижда субсидиране на заетостта на поне 1965 новоназначени безработни и над 200 наставници.

Предвижда се ежемесечно да се изплащат до 630 лева за заплата и дължимите осигурителни вноски на всяко наето безработно лице за стаж или чиракуване, или което е с престой в Бюрото по труда над шест месеца на възраст до 24 години или над 50-годишна възраст с основно и по-ниско образование, безработни майки с деца до пет години и други уязвими групи.

Насърчителните мерки предлагат варианти за работа както на пълно, така и на непълно работно време. Продължителността на осигуряваната заетост е различна в различните мерки и варира от 3 до 12 месеца.

Извън стартиралата процедура работодателите могат да кандидатстват и за други преференции и финансови средства за наемане на работа на определени групи безработни, а също и за провеждане на професионално обучение и обучение по ключови компетентности на заети в микро, малки и средни предприятия, пише nova.bg .

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?