Следвайте ни

Емил от Перник, който се гръмна в ДАНС, бил самотник и националист

viber icon

Перничанинът Емил Крумов, който днес се самоуби в сградата на ДАНС, бил самотник, националист и участвал в Луковмарш. Той бил извикан във връзка с проверката на прокуратурата за организираното на 22 февруари от Български национален съюз традиционно факелно шествие в памет на ген. Христо Луков.

Емил Крумов живеел сам, а преди 10 г. отново е правил опит за самоубийство, но неуспешен. Той е член на движението "Български национален съюз" (БНС ), което организира Луковмарш всяка година в София. Крумов е бил редовен посетител на събитието, срещу което има широк обществен отпор. Той е в Управителния съвет на БНС, но не се занимавал активно с политика.

Призовката на Емил била за 14 ч. Той минал през будката до оградата на сградата на бул. "Черни връх". Там записали и имената му. След това се запътил към сградата, където контролът е по-сериозен. На входа са поставени и металдетекторите, които следят за скрито в дрехите оръжие. Когато служителите на входа поискали да го проверят Емил извадил самоделка,подобна на писалка и я насочил към главата си. Последвал изстрел и Крумов паднал в кръв на земята.

"Проверява се версията за опит за нападение над служители от ДАНС ", казват по случая от Софийската районна прокуратура, която ръководи разследването по случая.

Веднага е извикана Бърза помощ и полиция. Пристигнал е и наблюдаващия прокурор. Мъжът вече бил мъртъв.

Освен самоделката Емил носил в дрехите си и незаконен пистолет с два пълнителя. Точно заради това се разследват намеренията му да влезе в сградата на ДАНС и да стреля на месо.

Преди 10 дни главният прокурор Иван Гешев нареди проверка на БНС, които са организатор на "Луковмарш ". Това е факелно шествие в памет на ген. Христо Луков. Всяка година кметът на София го забранява със заповед, но въпреки това националистите го провеждат. Проверката, наредена от Гешев трябва да покаже дали е спазен Закона за политическите партии. Обясненията на организаторите са вземани в ДАНС. Освен Крумов са били привикани над 10 души, но в различни дни, пише лупа.бг.

 
 

 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?