Следвайте ни

Емил Кошлуков пред СЕМ: Горан Благоев е сключвал договори с жена си

viber icon

Проверката, която правим по отношение на предаването "Вяра и общество", показва серия от нарушения на вътрешните правилници, мисията, етичните стандарти и професионалната журналистика. Открихме тенденциозно подбирани теми и гости. Нарушени са продуцентски правила и чисто етични стандарти. Например нашият колега Горан Благоев - водещ и продуцент на предаването, е сключил договори със свои роднини, включително със своята съпруга. Гости, които са представени като обективни, всъщност са получавали заплащане под формата на консултантски договори. Това обясни генералният директор на БНТ Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии.

Регулаторът включи в дневния си ред на заседанието днес изслушване на шефа на обществената медия по повод писма и сигнали, получени след последното предаване на "Вяра и общество".

"От много години Българската православна църква не присъства в него.  То си позволява злобни, клеветнически, дискредитиращи коментари и анализи, окачествявания на църковни водачи. От последния брой има такива и по отношение на държавни лица, на министър-председсателя Бойко Борисов. Предаването неведнъж представя като коментатори хора, които не са православни, извън православната църква са, така като е дефинирано в Закона за вероизповеданията. Поредица от неща, които наистина поставят под съмнение дали това не е целенасочена политика на предаването", каза Кошлуков пред СЕМ.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Посветен

Посветен

24.06.2020 | 15:54

Ловът на вещици в БНТ е факт. Генералният директор Емил Кошлуков се декласира с казуса "Вяра и общество" и Горан Благоев. Макар че, ако сме обективни, Кошлуков удари всички културни предавания и сега като черешка на тортата и по предаването за вярата. Добре е Емил Кошлуков да знае, че предаванията се правят от хората, от журналистите. Не е все едно, кой води едно предаване. Изказването му, че е все едно, важното било предаването, показва, че той не разбира от това, че най-важното нещо в една медия, в една фабрика, в една държава, в една църква - са ХОРАТА, г-н Кошлуков. Толкова за него. Сега въпросът е, защо официалните представители на църквата са поставили Горан Благоев за отстрел, какво искат всъщност те от него, какви планове по тъмни доби са чертали и за кефа на кого... Защо са отказвали да участват в неговите предавания, от какво се страхуват, само на християнските добродетели ли служат? Е ли християнско църковните служители да действат подмолно и да постъпват нехристиянски? Да карат скъпи коли и да демонстрират висок стандарт несъвместим с тяхното житие и битие? Близо ли са до хората, до клира? Състрадателни и искрени ли са? Кои са те всъщност? Беше забъркан един печален сценарий срещу един журналист по рецептата - днес на ред е .... Горан Благоев. Срамно и мерзко. Да се помолим за душите на сценаристите - нека Бог да ви прости.

Отговори
0 2
М. Ковачева

М. Ковачева

24.06.2020 | 19:50

Посветен или поставен? Защо трябва да сме като мухите, които виждат само нечистотиите като летят, а не като пчелите, които виждат само цветята? Освен това Горан Благоев клевети, той не изнася достоверни факти, а някакви манипулативни хипотези. В БПЦ има толкова дела на милосърдие, на пламенна вяра, но вместо да излъчва тях се чуди кой за какво(най—често изфабрикувано) да захапе. Митрополит Гавриил е добре познат на много ловчанлии в неравностойно положение, има кухня за бедни, безплатни курсове, посещава домове, защитени жилища, помага на сираци и пенсионери. Аз живея в Ловеч и от думи на хора, на които е помагал знам. Те са страшно много. Но да се води полемика с индивиди, които си говорят наизуст като Вас е абсолютно безплодно. Всеки един ден ще отговаря пред Бога, и аз, и Вие, и Горан и митр. Гавриил. Смъртта е за всички. Така че по—полека с присъдите и оценките. Защото в България всички от всичко разбират, а повечето не могат и грамотно да пишат.

Отговори
0 0
М. Матеев

М. Матеев

24.06.2020 | 15:33

"Ето защо, братие, трябва да се пазим не само от чуждите за нас по дух и вяра, не само от разни католици и протестанти, които така свободно шетат между народът ни и се мъчат да подкопават праотеческата ни православна вяра, но трябва да пазим и над себе си, да бъдем будни спрямо нас си. … Да не забравяме никогаж: ИМА ПРАВОСЛАВИЕ У НАС, ИМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА ПРАВОСЛАВИЕ — НЯМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД." Васил Друмев

Отговори
2 1
М. Матеев

М. Матеев

24.06.2020 | 15:22

Най-после някой да каже истината и се бори за православната ни вяра !

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?