Следвайте ни

Емил Димитров работил добре с арестувания му заместник, сега оставал съвсем сам

viber icon

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров не е наясно защо арестуваха неговия заместник Красимир Живков, с когото работел много добре досега. Това стана ясно от думите на Ревизоро преди заседанието на ресорната комисия в парламента. "Не мога да коментирам досъдебно производство, не е редно. За всичко, което е поискано, е оказано съдействие още от сутринта. Не знам нищо повече", каза Димитров. "Не мога да му искам оставка, той се назначава и уволнява от премиера, аз назначавам всички от зам.-министър надолу. Аз съм притеснен, защото ще трябва да работя сам и ще ми е трудно", каза Емил Димитров - Ревизоро.

Още сутринта той е разпоредил няколко проверки в страната, изпратени са мобилни лаборатории, мобилни групи и експерти на адреси на обекти под контрола на министерството.

Димитров обясни, че въпросът с вноса на боклук е коментиран и с премиера Борисов и главния прокурор, които са поискали бързи действия. В следствие на това са направени оперативни центрове, контролира се дейността. ТЕЦ-ове престанаха да получават отпадъци, няма да ги горят, оставили сме само три циментови завода с чиста технология и един ТЕЦ с много малки количества, добави Димитров. Той е имал опасения, че след като нещата са се укротили през последните 2 месеца заради коронавируса, някой може да се опита да саботира например камион, който пренася боклуци, да направи демонстрация и да излезе, че усилията на министерството са били напразни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?