Следвайте ни

Емануил Йорданов: Няма контрол на специалните разузнавателни средства

viber icon

Няма контрол на специалните разузнавателни средства, заяви бившият вътрешен министър Емануил Йорданов пред БНТ. По думите му подслушванията са  проблем на бившето управление и е било изключително важно да се подобри контролът им. Вместо да се работи в тази посока обаче се била създала службата, която се занимавала с експлоатацията, като била извадена от МВР. Емануил Йорданов даде пример, че подслушванията започнали още по време на НДСВ, когато Бойко Борисов бил главен секретар на МВР и имал пряко отношение по темата

Според него, ако някои подслушва политици и мисли, че ще свърши някаква работа - това говори за много ниско ниво за неговата интелигентност. С подобни доказателства не е решено нито едно дело в България, уточни Йорданов и допълни, че специалните разузнавателни средства се използвали за щяло и не щяло. 

Емануил Йорданов  е категоричен, че цялата дирекция „Вътрешна сигурност“ трябва да бъде закрита, защото работата им не е задоволителна.  Според него границата на политическо влияние се прекрачва от 2009 година насам. Затова Йорданов изрази надеждата си в 46-я парламент да има една  по-добра законодателна картина. Той смята, че специализираните съдилища и прокуратура са излишни.

„Вие да сте видели някои от властта да се появява в специализирания съд, но тук таме по случайност може да се види някои бивш министър, оказва се, че делото му е образувано по нескопосан начин и получава оправдателна присъда“, аргументира се Емануил Йорданов. Окръжните съдилища и останалите не отстъпват по нищо на специализирания съд, добави бившият вътрешен министър.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?