Следвайте ни

Елена Йончева пусна запис, твърди, че уличава Боил Банов

viber icon

Депутатът от БСП и обвиняема за пране на пари Елена Йончева се прицели в министъра на културата от кабинета Борисов 3 Боил Банов. В началото на седмицата тя анонсира, че ще даде конкретни данни за корупционни механизми в кабинета по отношение на големите инфраструктурни проекти и енергетиката. На нарочна пресконференция тя съобщи, че се касае за Боил Банов, а проектът е за античен комплекс "Сердика".

Става въпрос за корупция в строителството. Сегашният министър Боил Банов, когато през 2016 година е зам.-министър, опрощава сумата от 700 000 евро на фирма строител. Става въпрос за Ларгото. Фирмата има закъснение и дължи поне 700 000 евро неустойка", коментира Елена Йончева.

По думите на Йончева е имало неустойка от 7000 лева. Става въпрос за периода, в който Банов е бил зам.-министър.

Йончева нарече случая аферата "Ало, Банов съм!". 

По време на пресконференцията бе пуснат аудиозапис, за който се твърди, че е от разговор с Банов. Бе пуснат кратък вариант със субтитри. Социалистката обаче обеща да предостави на журналистите пълния запис, краткия запис, както и пълните субтитри от записите на Боил Банов.

"Удивителното в разговора, е с каква лекота днешният министър в кабинета Борисов, говори за схемата", посочва Йончева. По думите ѝ записът е направен от служител на министерството на културата, предава Блиц.

Тя посочи още, че е направено интервю с въпросният служител, който е предпочел да остане анонимен, но се е съгласил да бъде свидетел.

Ще бъдат пуснати сигнали до прокуратурата и ОЛАФ, защото става въпрос за европейски средства. От БСП поискаха оставката на министъра на културата Боил Банов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?