Следвайте ни

Електронната платформа за седмокласници тръгна, но й нямаме вяра

Първи онлайн подаде заявление ученик от Кърджали, но повечето избраха хартиен носител за по-сигурно

viber icon
Автор: Елица КАНДЕВА


Електронната платформа за подаване на заявления за паралелките с прием след седми клас тръгна без проблеми и към момента работи безотказно. След като тази година се въведе възможността за кандидатстване онлайн, първи по този начин е подал документите си тийнейджър от Кърджали още през нощта. Към 8 часа, когато отвориха училищата-центрове за приемане на книжата на хартиен носител, в електронната система вече бяха регистрирани предпочитаните профили и специалности на 23-ма тийнейджъри от Пловдивска област.

За по-сигурно обаче повечето седмокласници засега избират да подадат документи на място в определите от Регионалното управление гнезда, които тази година са рекордно много, като за удобство на семействата има и в малките общини.


Вижте целия репортаж по темата ТУК.


Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?