Следвайте ни

Стекът от елен мина стотачката

viber icon

На коледната трапеза могат да се сервират и нетрадиционни ​ястия, а изисканите блюда се правят със скъпи деликатеси. „Метро“ целогодишно поддържа цял щанд с екзотични меса, които са любими на шеф готвачите в цялата област. В момента там се продава стек от елен за 115 лева килото и стек от бизон за 93 лева. 

Еленското месо е меко и крехко и с дълбок вкус, леко доближаващ този на телешкото. То съдържа голямо количество антиоксиданти, витамин В6, витамин В12, протеин, желязо, ниацин и рибофлавин и има много ниско съдържание на мазнини, калории и холестерол. Всичко това превръща еленското месо в  подходяща здравословна алтернатива на говеждото месо, посочват от „Метро“. Любопитен факт е, че еленското месо е било консумирано много преди говеждото, пилешкото и свинското месо. Според историците - още от времето на каменната ера. 

Замразено говеждо контрафиле в момента държи цена от 80 лева за кило. Малко по-евтино - 65 лева, идва рибайк стекът - висококачествено говеждо месо, което не се приготвя много трудно, но все пак има известни тънкости.

Класен патешки дроб пък струва 50 лева. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?