Стекът от елен мина стотачката

На коледната трапеза могат да се сервират и нетрадиционни ​ястия, а изисканите блюда се правят със скъпи деликатеси. „Метро“ целогодишно поддържа цял щанд с екзотични меса, които са любими на шеф готвачите в цялата област. В момента там се продава стек от елен за 115 лева килото и стек от бизон за 93 лева. 

Еленското месо е меко и крехко и с дълбок вкус, леко доближаващ този на телешкото. То съдържа голямо количество антиоксиданти, витамин В6, витамин В12, протеин, желязо, ниацин и рибофлавин и има много ниско съдържание на мазнини, калории и холестерол. Всичко това превръща еленското месо в  подходяща здравословна алтернатива на говеждото месо, посочват от „Метро“. Любопитен факт е, че еленското месо е било консумирано много преди говеждото, пилешкото и свинското месо. Според историците - още от времето на каменната ера. 

Замразено говеждо контрафиле в момента държи цена от 80 лева за кило. Малко по-евтино - 65 лева, идва рибайк стекът - висококачествено говеждо месо, което не се приготвя много трудно, но все пак има известни тънкости.

Класен патешки дроб пък струва 50 лева. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?