Следвайте ни

Експерти следят за опасни стоки и търговски трикове

viber icon
От Комисията за защита на потребителите (КЗП) съобщиха, че в навечерието на коледните празници засилват присъствието си в търговската мрежа и следят онлайн търговията. Целта е да не бъде допускано разпространението на опасни стоки, нелоялни търговски практики и други нарушения, които довеждат до засягане интересите на потребителите. В този период от годината потребителите са по-уязвими от оферти, които целят да ги заблудят.

Кои са основните трикове?

Често потребителите са привлечени от много изгодни оферти в рекламните брошури, а на място се оказва, че стоките не са налични.
Друг трик на търговците е да посочват големи намаления, които обаче важат само за много малка част от артикулите, а останалите са на редовни цени.
Има и случаи, в които намалението не е реално, защото по-високата цена не е прилагана поне един месец преди намалението, както се изисква по закон./ "Пазарджишка Марица"
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?