Следвайте ни

Експерт: Убийството на бизнесмена може да е поръчка от чужбина

viber icon

Най-вероятно убийството на бизнесмена Николай Драгополов е било поръчково и след проведено доста внимателно наблюдение, каза в ефира на Нова телевизия бившият директор на СДВР Валери Йорданов, който има богат опит при разследване на убийства. 

"Всички елементи водят към изпълнение на поръчка и бих казал, че това е проведено доста внимателно като наблюдение. Не е еднократно наблюдавано мястото, проучено е и къде е най-удобно да се извършено престъплението", твърди Йорданов. 

"Самата подготовка зависи от маршрута и поведението на набелязания човек. Около 3-4 дни е следен най-вероятно човекът. Мястото е подбрано добре, защото е оживено и има достатъчно много посоки за оттегляне", обясни Йорданов. 

По думите му свидетелите не са много, защото все пак автомобилите са преминаващи и не всеки е видял нещо. 

"По всяка вероятност е имал и съучастник, който е наблюдавал директно жертвата при излизането й от автокъщата. Той може да е помогнал и при оттеглянето", предположи Йорданов. 

"Възможно е да е поръчка от чужбина. Това е доста скъпо нещо. Нашите изпълнения на убийства са доста шумни, а тук виждаме едно стриктно изпълнение, както по отношение на организацията, така и по отношение на самата стрелба - няма пострадали", обясни експертът. 

Той призна, че не знае колко струва една такава поръчка, но едно време цените са варирали между 50 000 и 300 000 лева.

"За съжаление, в случая един от свидетелите е дете, което е много неприятно в отношение на психологическото състояние на детето. Това доказва каква е емоционалната същност на такъв тип престъпници. Той просто приема поръчката, изпълнява я и си взима парите", каза Йорданов. 

"Това си е един занаят. Не бих се наел да направя психологически профил на един поръчков убиец, но това са безскрупулни хора, които умеят да не влагат излишни чувства", каза той. 

"Поръчителят е по-лош човек от извършителя, защото той е с ясното съзнание за какво плаща - за смърт", категоричен е Йорданов. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ИСТИНАТА ИДВА...

ИСТИНАТА ИДВА...

08.04.2021 | 09:54

НА НЯКОЙ МУ ЗАПАРИ ПОД КРАКАТА ЩЕ МУ ЗАПАРИ И НА ГЛАВАТА... ПЪРВО ГУБИШ ИЗБОРИ ПОСЛЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ЗАТВОРА ВСЕКИ МОМЕНТ "СТАРИ МУЦУНИ"... НА КОИТО ИМАШ ДА ПЛАЩАШ ... ТОВА НЯКЪДЕ СЕ НАРИЧА ВЕНДЕТА... И ЧИСТИШ .... НО ИДВА И ВИДОВИЯ ДЕН....КАКТО СЕ ПЕЕ В ЕДНА ПЕСЕН НА ЕМИЛ ДИМИТРОВ : -"ТИ ЗАКЪСНЯВАШ ПО НЯКОГА ИСТИНО НО ВИНАГИ ВИНАГИ ИДВАШ ПРИ МЕН...."

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?