Следвайте ни

Експерт от "Подкрепа": Борисов има изгода да хвърли оставка сега

viber icon

Ваня Григорова, икономически съветник в КТ "Подкрепа“, пред „Канал 3“

На теория Борисов е прав, че има ред, но той трябва да важи за всички институции и органи, гневът на хората е напълно оправдан. Той има изгода да хвърли оставка и не разбирам защо не го направи. Преди седмица бе на ръба да го направи и някак неговите партньори го накараха да не я хвърли оставката. Сега още е топло, хората не са усетили тежката криза, ако сега подадат оставка, това би им дало още един безпроблемен мандат. На редовните избори хората няма да гледат така на тях, след февруари гневът ще бъде много по-силен. Мисълта за оставка не е чужда на Борисов, със сигурност, но не виждаме начини за оставка на г-н Гешев. Това е всъщност нещото, което възпламени протестите.

Протестиращите искат прогресивно данъчно облагане, не плосък данък, искат увеличение на нощния труд, имат много социални послания. Работодателят не плаща живота ти. Има места, където всички платени отпуски са изчерпани, очакват се съкращения, затова се очакват проблеми на друго ниво. Хората разпознават повече социално-икономическите проблеми, а не прокурорските. Ако трябва днес да осигуриш храна на масата, няма как да те интересува какво прави Гешев или Борисов.

Един работник, ангажиран с тежък физически труд, не може вечерта да се разхожда по улиците. Спори се какво запали протестите - дали дебаркирането на Христо Иванов, или влизането на Гешев в Президентството.

Видеото на Христо Иванов не звучеше добре, звучи смущаващо, но може и да е било провокация. Но е факт, че единствената партия, която ще спечели от предсрочни избори, е ДБ, както и Христо Иванов. 

БСП да каже, че не иска властта, означава да се самоубие. За мен тя в момента е, меко казано, неготова за избори. Новото ръководство трябва да започне да сплотява структурите си, оставка на правителството сега не е в интерес на БСП. Тази ситуация ги намира в много разкрачена позиция. Слави Трифонов не може да стигне в никакъв случай до нивата на ГЕРБ. А мнозинството в парламента пренебрегва всякакви парламентарни правила.

Не вярвам, че г-н Божков може да постигне каквото и да е със собствена партия, надявам се да не е повярвал. Не може човек, "спестил" от данъци 700 млн. лв., да е алтернатива.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Кадесарски Мутри - ВЪН!

Кадесарски Мутри - ВЪН!

12.08.2020 | 10:12

И аз това казвам - ако хвърли оставка сега и има избори, пак ще спечели 22-24%, и заедно с патериците си проруските "патриоти" и Учиндолския Чалгаджия пак ще управлява! Затова - да не подава оставка, и избори в края на зимата и МУТРИ - ВЪН!

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?