Следвайте ни

Експерт от МОН бие аларма: Опасността не е преминала!

Вкъщи е най-сигурно за децата, смята Евгения Костадинова

viber icon

В анкетата на МОН са участвали повече от 50 000 родители. 38% от тях заявиха готовността си да пуснат веднага децата си. Това каза Евгения Костадинова, директор на дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование" към МОН.

"За всички ни е ясно, че опасността от заразяване не е преминала. И ние горещо се обръщаме към всички тези, които могат да задържат децата си вкъщи. Вкъщи е най-сигурната среда за децата", коментира тя в предаването "Питай БНТ".

Костадинова посочи, че у всички има притеснение дали събирането на деца на едно място не е предпоставка за повишаване на заболевамостта. От опита в други държави обаче се вижда, че това не се случва.

Цвета Брестничка от Асоциация "Родители" отбеляза, че хубавото в създалата се ситуация е, че няма никаква принуда за родителите. Яслите и детските градини ще са отворени за тези, които решат да ги пуснат, посочи тя.

Беше коментирано, че ще се вземат всички необходими мерки за сигурност в яслите и градините, но родителите също са тези, които трябва да имат висока отговорност не само за здравето на собственото си дете, но и за чуждото. 

Отбелязано беше, че освен с маски, персоналът ще бъде и с шлемове. Според психолигвиста Стела Богомилова промяната във външния вид на педагозите и помощния персонал може да стресне децата, които 2 месеца не са виждали госпожите, които се грижат за тях. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?