46
Следвайте ни

Експерт обясни за какъв капан да внимаваме при къщите за гости по празниците

viber icon

Потокът към къщите за гости у нас не е спирал, тъй като те винаги са били предпочитани, още отпреди пандемиятa. Това е един продукт, който се продава с 6-7 месеца напред, коментира Павлина Илиева - председател на обединение "Бъдеще за туризма", по БНР.

"Вероятността да намерите свободна къща за гости през декември е почти нулева, тъй че всяко такова предложение, което се появи на пазара в момента, трябва да бъде много добре проверявано", предупреди Илиева.

Бъдещето на туризма е трудно предвидимо, тъй като всички очаквахме ситуацията с пандемията да продължи по-кратко. Изходящият туризъм беше забранен от Европейския парламент за една година, затова отчетохме такъв огромен спад през 2020 г, каза експертът.

"Българите винаги са си държали на почивката - лятната и зимната, което е хубаво за нас като бизнес, защото хората правят всичко възможно да осъществят едно от тези две пътувания", обясни тя.

Най-големият удар за бизнеса идва от чужбина - големите пазари като Великобритания, Германия, Русия в момента са затворени за пътуване към нас, което е проблем за големите хотели.

"Браншът започва да се наглася според новата обстановка, както и клиентите, вследствие на което се промениха изцяло нагласата и предложенията за пътуване. За наша радост бих казала, че браншът бързо се насочи към държави, в които пътуването става по-лесно от гледна точка на това, че то става с много ясни правила, които са в много дълъг период от време", обясни тя.

За българите най-предпочитана дестинация си остава България. Година и половина след първата ковид вълна има повече възможности за застраховки и мерки. Голяма част от искащите да пътуват вече са ваксинирани.

Над 7000 полета по света са отменени заради разпространението на Омикрон, припомня тя.

 "Хората, които пътуват, в момента са насочени към Малдивите, Египет, Дубай, Доминикана - има доста сериозен обем от полети, които ще се извършат. Тъй като това са чартърни полети, които зависят от българска страна, това на нас ни дава малко спокойствие, за разлика от това, което гледаме в Щатите", заяви Павлина Илиева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Планинар

Планинар

28.12.2021 | 14:12

Капана е,че с тези простотии които са написали,накараха хората да прочетат статията.

Отговори
4 0
Точно в десятката, "планинарю"!

Точно в десятката, "планинарю"!

28.12.2021 | 17:45

Много е прав "планинарят" че с поредния долен журналистический Трик Пар'цал МАРИЦА ни излъ'га да прочетем премъдростите на някава си Кака (запомнихте ли й име'нцето? Телефон'чето?) по Някои Световни Проблематики на изгасва... на изгасналия ТурОпера'торски бизнис (Малдиви ли? ДЮБАЙ за олиг'архи, кис-кис, там е пълно с би'ячи от чета'та на ДЕбеЛ'ЯН БЕЙев'ский)

Отговори
1 0
Турист

Турист

28.12.2021 | 10:39

И какъв е капанът?

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?