2374
Следвайте ни

Eксклузивно: Проговори жената, спасена от годеника си в огнения ад на АМ "Струма"

viber icon

В ефира на БНТ младата двойка - годениците Люлюзим и Медина, оцелели от огнения ад в автобуса, който изгоря на АМ "Струма" за първи път проговориха за ужаса. 26-годишният мъж е този, който намерил изход от ситуацията и така спасил единствените оцелели. 

Вижте първия им разказ след случилото:

Люлюзим: Вътре всичко се случи за секунди.

Медина: Беше късно и всички спяха. Аз също спях. Годеникът ми ме събуди и счупи стъклото. После слезе долу. Не виждах. Само чувах гласа му.

24 часа след преживяния кошмар и въпреки силната болка от изгарянията Люлюзим и Медина ме посрещнаха видимо спокойни. Двамата годеници са сред малкото оцелели. Медина няма глас след огъня.

Медина: Зад гърба ми имаше мъж, който се бутна. Опитваше се да се спаси. След това успях да стана. Излязох през прозореца. Аллах ни опази. Автобусът се удари.

БНТ: Тогава ли избухна огънят?

- Да.

БНТ: Кога дойде линейката?

- В рамките на 4 минути.

Докато бях при тях ме помолиха да се свържат с близките си в Северна Македония. Услужих им с мобилния си телефон, защото нямаха интернет. Казаха им, че са добре и че се грижат за тях.

Разказаха и за пътуването до Истанбул:

Медина: Тази година се сгодихме. Ще се се женим скоро. Бяхме на екскурзия. Много се забавлявахме там.

БНТ: Имахте ли други близки в автобуса?

Нямахме... Всички изгоряха...

Обещахме си да не губим връзка и на въпроса ми какво искат да им занеса отговорът прост - баница и интернет, за да общуват с близките си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Селският журналист

Селският журналист

25.11.2021 | 09:08

Всички журналисти(мисирки) в тези дни станаха експерти по пътища,леля Ризова каза,че можем да си закупим чукчета от бензинката и така да си вържем гащите когато се возим у рейсо,друг журналист каза,че с такова чукче трошиш стъклото и ставаш герой,хайде всички да спомним някой филм с Ван Дам и как се излиза от кола която се е обърнала няколко пъти,Така с въпросното чукче се напуква самото стъкло,когато в една кола има инцидент стъклото не се троши и да започне да хвърчат безразборно парчета стъкла,то става на една мрежа-паяжина след удара но си остава в повечето пъти на купето така е направено иначе при удар ще убие пътника,тогава вече когато е напукано вие много лесно може да го отстраните от рамката,но оак да се върнем,едва ли малки деца или жени ше могат в момент на паника да използват това чукче и после да премахнат стъклото,такива чукчета имат всички автобуси даже и старите и не е нужно всеки пасажер да си го купува както изтъкна леля Ризова,много се зачудих когато тя гивореше за това чукче явно никога не е виждала такова нещо иначе може всичко да ви обясни от екрана

Отговори
7 1
стига

стига

25.11.2021 | 07:33

ме занимавайте с тия! за починалите от китайския и техните семейства не пишете ! а също загубих близки от китайския вирус елате и а да проговоря Ексклузивно.

Отговори
2 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?