Следвайте ни

Ексклузивно! Полфрийман излезе на свобода

viber icon

Убиецът Джок Полфрийман току-що напусна Специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

 „Не се страхувам за живота си, защото имам голямо доверие на българския народ, който ме е пазили досега. За 12 години всички, които са ме защитавали са българи. Имам голямо доверие на хората тук”. Това заяви Полфрийман след излизането си от центъра.

 „Това беше малко странно. Може би час преди да бъда освободен дойдоха 40 полицаи. Претърсили са ми килията и са ми взели паспорта. Някакъв началник ми каза, че нямам право на паспорт. До колкото знам, не могат да ми забранят това. Малко е нелепо обяснението, че ме спират да напускам страната, защото ако опитам да го използвам на летище София ще има индикации, че имам забрана. Нелепо е обяснението ,че ми вземат паспорта, за да не напускам страната”, каза още той.

Полфрийман ще трябва да се явява ежеседмично в районно управление на МВР, докато забраната за напускане на страната не отпадне. Полфрийман ще бъде настанен на адрес. За него важи заповед за напускане на страната, която е от 2011 г., издадена от тогавашния директор на дирекция "Миграция".

„Паспортът на Джок Полфрийман е при нас. В закона за чужденците е записано, че документите на чужденец могат да бъдат временно отнети, когато има заповед за експусиране”. Това заяви директорът на Дирекция „Миграция“ ст. комисар Николай Николов на извънреден брифинг.

„Към момента е спряно изпълнението на заповедта за експулсиране до отстраняване на пречките”, каза още той.

„Джок Полфийман ще трябва да се подписва всяка седмица в районно управление в София след като бъде освободен от Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци”, заяви Николов.

Относно обиска по-рано днес, при който беше иззет паспорта на Полфрийман, Николов обясни, че това е стандартна практика за обиск на дома за настаняване на бежанци. „Направена е проверка на помещението, в което той е бил. Това е превантивно, проверката е рутинна”, каза той.

Вчера българската страна е уведомена от посолството на Австралия, че Полфрийман е получил документа си за самоличност. По думите на Николов паспортът на Полфрийман ще му бъде върнат, когато има влязла в сила съдебно решение.

По време на престоя си Полфрийман е допуснал едно нарушение. Той е бил хванат с мобилен телефон с камера, какъвто е забранен. Когато го видели, австралиецът само го счупил. Останали му още 3 телефона, които били позволени - без камера. Нова тв

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?