Следвайте ни

Екшън петък в две министерства

Големи новини се чакат от финансовото и икономическо ведомство днес

viber icon

Последният петък от седмицата обещава много новини, идващи от две ключови министерства на служебния кабинет. В 10:30 ще започне брифинг на министъра на финансите Асен Василев.

От пресцентъра на финансовото ведомство не посочват темите, по които министър Василев ще говори, но сутринта стана ясно, че на днешния брифинг ще се включат и министрите на образованието и науката проф. Николай Денков и на туризма доц. д-р Стела Балтова. Още миналата седмица служебният финансов министър обеща, че срещите с медии всеки петък ще се превърнат в традиция, поне докато той оглавява министерството.

В Министерство на икономиката се очаква сериозно присъствие на две компании, свръзани с Пловдив - Инса Ойл ЕООД и Слънчев Ден АД. От 10:30 ще започнат и срещите на министъра на икономиката Кирил Петков с най-големите кредитополучатели от Българска банка за развитие (ББР). Поканата е изпратена до всички 8 фирми от първоначалния списък, който министърът обяви още в първите дни от назначаването си.

Първи в сградата на пл. „Княз Александър I“ 12 в столицата ще влязат представители на трите компании с кредити, над 140 млн. лева - Слънчев ден АД; Благоевград-БТ АД и Роудуей кънстракшън АД. Следващи ще са дружествата, получили над 115 млн. лева от ББР -  Маркет инвестмънт АД (Техномаркет) и Интернешънъл инвестмънтс ЕАД. Накрая при министъра са поканени получателите на кредити над 60 млн. лева - Инса Ойл ЕООД; Параходство БМФ АД и Транспект АД.

От Икономическото министерство се очаква днес и проект за нови мeрки в пoдкрeпa нa бизнeca. Още вчера министър Кирил Пeткoв съобщи, чe щe има мeрки в пoмoщ нa мaлкия и cрeдeн бизнec. Aнoнcът му дoйдe чacoвe cлeд кaтo oт Бългaрcкaтa acoциaция нa зaвeдeниятa oбявихa, чe cлужeбнoтo прaвитeлcтвo e зaмрaзилo дeйcтвaщитe прoгрaми зa пoдкрeпa нa бизнeca в СОVID пaндeмиятa, бeз дa e яcнo дaли щe имa нoви.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

ГОЛЕМ СТРЕС.....

ГОЛЕМ СТРЕС.....

28.05.2021 | 10:15

ДА НЕ СА ЛУДИ ??? ТАКА ЩЕ СИ СЛОЖАТ ГЛАВАТА В ТОРБАТА....... ТЕ СА НАУЧЕНИ ДА ОТВАРЯТ ВРАТАТА С КРАК ЩОТО РЪЦЕТЕ СА ИМ ПЪЛНИ С "ДАРОВЕ".... СЕГА НИКОЙ НЕ ГИ КАНИ ПРОСТО ГИ ПРИЗОВАВАТ НА ДОБРА ВОЛЯ....... ХА ДА ВИДИМ КОЙ КУМ КОЙ СВАТ КОЙ НА БОЙКО СЪБРАТ.... ИНСА ИНСА СА ГОЛЕМИЯ СМЯХ.....И ДРУГИТЕ РАЗБИРА СЕ НО ТОЯ СЕЛЯК КОЙТО СИ ПОЗВОЛИ ДА СЕ МЕТНЕ НА АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР И ДА СИ ПРАЗНУВА ГОДИШНИНАТА СИ Е НАПРАВО СЕЛСКИ ЧОКУНДУР....С ПАРИ ДАДЕНИ МУ Е ТАКА ОТ ВЪЗДУХА ЩОТО ТОЙ ПЪК ДА ТЪПЧИ В ЧЕКМЕДЖЕТАТА...И ТЯ ВЪШКАТА КАТО СЕ НАПИЕ С КРЪВЧИЦА И НАПРАВО НА ЧЕЛОТО....ЩОТО ТЯ НЯМА МОЗЪК ИМА САМО ТЪРБУХ....

Отговори
6 1
Slavoff

Slavoff

28.05.2021 | 09:38

Ако се появят-ще се изложат, ако ги няма-сами ще се уличат. Нямат вече полезен ход

Отговори
9 1
“Бизнесмени”

“Бизнесмени”

28.05.2021 | 08:41

Двамата разсипници на Ботев ли са пловдивската връзка? Ще има смях с пионките на Шиши…

Отговори
12 1
БАТ АНГЕЛ

БАТ АНГЕЛ

28.05.2021 | 08:49

Шведска маса и отворен бар ще има ли???

Отговори
7 0
Гено

Гено

28.05.2021 | 08:36

От сега се обзалагам, че поне половината фирми няма да се появят.

Отговори
12 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?