Следвайте ни

Едно от лицата на ГЕРБ: Дано протестите не спират

viber icon

Протестите не бива да спират, заяви пред БНР Георги Харизанов, едно от популярните лица на ГЕРБ. 

"Ако погледнете първите искания на протеста ще видите, че много от тях или вече са в процес на изпълнение или са изпълнени. В процес на изпълнение е искането за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция, промените, касаещи отчетността на Главния прокурор, в процес на изпълнение са драмите със студения резерв и с държавната собственост по морето", каза за "Хоризонт" Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Основното искане за оставка остава и към момента не може да има компромис нито от страна на протестиращите, нито от страна на управляващите, подчерта Харизанов. 

"Когато основното искане е за оставка, сами разбирате, че се намираме в патова ситуация по отношение на него. Друг е въпросът, че на площада има голяма доза идеализъм. Там има всякакви хора, но има голяма доза идеализъм.

Мен ме вълнуват тези хора - идеалистите, интелигентни, с добро възпитание, с добра политическа култура, хора, които имат наблюдение на политическите процеси по света и у нас. Но проблемът на техния идеализъм е, че светът не се променя от идеи, светът се променя от хората с власт", допълни Георги Харизанов.

Силно се надявам протестите в нито един момент да не престават, независимо от това какво ще се случи и кой и ще дойде на власт, коментира Харизанов=

"Гражданският натиск е изключително важен за подобряване на качеството на управлението и виждаме, че под граждански натиск политиците взимат решения, които иначе не са склонни да взимат в условно "спокойна" обстановка".

Според Георги Харизанов, ако се увеличат критиките от чужбина към управлението на Бойко Борисов, той няма да подаде оставка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Nap Sis

Nap Sis

12.09.2020 | 09:25

Този пък като го видя че говори в защита на ГЕРБ и... Така и малкото хора останали верни на ГЕРБ ще избягат с 200. Браво Бойко само така продължавай да търпи около теб Георги Харизанов. https://www.mediapool.bg/georgi-harizanov-bil-kato-bil-geits-bez-visshe-obrazovanie-news189703.html

Отговори
1 0
напоителните системи

напоителните системи

11.09.2020 | 23:02

защо не е в затвора тоя хулиган

Отговори
1 0
КонсерЪваторъ

КонсерЪваторъ

11.09.2020 | 23:18

От "нашите" ребята е!

Отговори
1 0
Нямат достойнство

Нямат достойнство

11.09.2020 | 20:32

Могат ли да развалят сделката с американците, за над 4 млд. $, и да можеха, нямаше да го направят. Оставка!

Отговори
1 1
Оставка!!!

Оставка!!!

11.09.2020 | 20:22

Пазят си постовете. Не разбрахте ли, не искаме промяна със същата хунта?! По ясно от това не може.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?