2374
Следвайте ни

Една от партиите възрази срещу коалиционното споразумение, свикват спешна среща

viber icon

Една от партиите е възразила по коалиционното споразумение, което наложи спешна среща в сградата на Народното събрание. Това стана ясно от думите на Ива Митева от "Има такъв народ". ИТН не е партията, която е възразила.

Първо зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева (ИТН) каза, че "една от партиите" е поискала нова среща, но подчерта, че това не е ИТН.

Както стана ясно малко по-късно БСП са изразили възражение срещу коалиционното споразумение, което се очаква да бъде подписано днес.

Очакваше се коалиционното споразумение между преговарящите партии за общо управление да бъде подписано още днес.

Споразумението беше ревизирано до последно снощи. След поредните редакции на четирите партии настъпват още промени - закрива се Държавната петролна компания.

Агенцията за българите в чужбина пък преминава към Министерството на външните работи. Агенцията по храните преминава към Министерския съвет. Банката за развитие и Агенцията за инвестиции ще са към новото министерство за растеж и иновации.

Снощи и Националният съвет на "Да, България!" даде мандат председателя на партията в оставка Христо Иванов да подпише коалиционно споразумение, както и депутатите да гласуват за новия кабинет. Предстои по предложените параметри да се произнесат и от БСП и "Има такъв народ".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?