Следвайте ни

Двама са арестувани на "София Прайд"

До напрежение се стигна на входа на Борисовата градина между участници в "София Прайд" и представители на "Национална съпротива", предаде "Фокус". Органите на реда са задържали двама души. Полицейското присъствие в района е засилено.

В момента продължава провеждането на "София Прайд" пред Паметника на съветската армия, затова органите на реда са ограничили достъпа на участниците в шествието „Да запазим децата от разврата“ натам.

Припомняме, че през май Българската православна църква се обяви срещу гей парада, определяйки го като демонстрация на греха. В становище, прието единодушно от Светия Синод в пълен състав, църквата посочи, че „истински свободният човек, ако поиска, може да се освободи от греха с помощта на Бога”.

В София, Пловдив, Бургас, Русе и Варна имаше шествия в подкрепа на традиционното семейство.

Преди година в свое обръщение българският патриарх Неофит определи демонстрацията като опит да се представи и наложи греховната тенденция като норма в нашето общество и като повод за гордост и пример за подражание.

От ВМРО изчислиха колко пари е струвал на данъкоплатците прайда.

"Гейпарадите не са лъжица за нашето общество, дори и да са приети в други държави. Столичната община заяви, че ще подкрепя събитието. Предполагам, че е имало много силен натиск над общината. Това е ценностен сблъсък. Не мисля, че този прайд решава каквито и да е проблеми. Хомосексуалистите не са дискриминирани в България. Те търсят начини да бъдат забелязани, защото с какво друго могат да ги забележат, ако не с ориентацията им?", посочи общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. По негови изчисления само охраната на парада ще струва на Столична община 180 000 лева. По думите на Контрера, полицаите, които ще пазят прайда, ще бъдат изтеглени от няколко района, оставяйки ги на практика неохраняеми", казват патриотите.

Росен Саръмов

Репортер - екип "общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?