Следвайте ни

Драмата на границите: Затвориха "Гюешево", отвориха частично "Кулата"

viber icon

Гърция отмени частично забраната за преминаване на автомобили с тегло над 3,5 тона през граничния пункт „ Кулата-Промахон“. „ Илинден- Ексохи“ остава затворен за всички автомобили, предаде БНР.

Ограниченията, въведени от гръцките власти на граничните пунктове с България заради ниските температури и сложната пътна обстановка, предизвикаха километрични колони от тежкотоварни камиони на АМ Струма преди граничния пункт "Кулата". Повече от денонощие превозвачите престояха в кабините на камионите си, болшинството от които бяха с чужда регистрация.

Към 16:30 часа граничните власти от южната ни съседка вдигнаха забраната за тировете, влизащи в България. Към Гърция обаче се пропускат само камиони, чиято дестинация е Солун и Атина. Това и към момента създава проблеми в зоната за граничен контрол, тъй като много от превозвачите са принудени да се върнат. 

Повечето големи пътни артерии в областта са проходими и без ограничения. Остава забраната за движение на камиони над 12 тона през прохода Папаз чаир по пътя Гоце Делчев- Катунци, тъй като единствено там продължава да вали сняг. 

Движението на превозни средства над 12 тона се ограничава временно по пътя от Кюстендил за граничния пункт Гюешево, поради "спиране от Северна Македония", съобщиха преди малко от Агенция "Пътна инфраструктура". В съобщението не се уточняват причините, нито срокът на ограничението.
Пътят към местността "Златните мостове" в парк Витоша е отворен за движение за автомобили, а автобусите до ски училищата трябва да са с вериги. В София основните пътни артерии са почистени напълно, заявиха от общината. Оттам казват, че работата на фирмите продължава в кварталите. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай