Следвайте ни

Дядо Николай зазида кръст в основите на бъдещ храм в Кърджали

viber icon

Първият камък на нов храм в Кърджали постави пловдивският митрополит Николай. На церемонията присъства председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, археологът проф. Николай Овчаров и много местни хора. Новият храм ще носи името на света София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов и ще се издигне край съществуващия средновековен храм "Св. Йоан Предтеча" в кърджалийския квартал "Веселчане".

Пловдивският владика припомни заслугите на проф. Николай Овчаров за разкриването на средновековния манастирски комплекс във "Веселчане". Владиката изказа благодарността си и към премиера Бойко Борисов и Цвета Караянчева за помощта, която са оказали за изграждането на манастирския комплекс край средновековния храм.

Митрополитът зазида камък и стъкленица с дървен кръст и послание в основите на храма, точно там където ще се намира олтара му. За изграждането на църквата ще се използват средства, отпуснати от правителството за манастирския комплекс, както и дарения на кърджалийци.

Митрополит Николай постави първия камък на нов храм в Кърджали

Над 2 милиона лева са отпуснати от правителството за изграждането на манастира, стана ясно от думите на Цвета Караянчева. Тя поясни, че правителството непрекъснато помага на различни храмове, включително и на джамии и на храмове на други вероизповедания.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

аятоллахът "МУТРО'ПОЛИТ'ик" със злия поглед

аятоллахът "МУТРО'ПОЛИТ'ик" със злия поглед

25.05.2020 | 17:47

Никакви последователи не му останаха след *р*вославието на този аятоллах със злия поглед, ролекса, лимузините и бияТЕЛИТЕ = само ПОСЛУШНИЦИТЕ БоБо, Зико и ГладАрх

Отговори
1 2
на дедо на бабата в дерма

на дедо на бабата в дерма

25.05.2020 | 15:00

тоя кремлински пор да се зазида самия той другия път

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?