2374
Следвайте ни

ДПС при президента: Страната има нужда от нов кабинет, с оглед на кризите, пред които е изправена ВИДЕО

viber icon

Представители на ДПС влязоха на разговори при президента Румен Радев по повод започналите днес консултации с парламентарните сили в 47-ото Народно събрание за конституционната процедура по съставяне на правителство.

По-рано при президента бяха представители на първите две политически сили - "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС. Кирил Петков обявиха, че коалиционното споразумение между четирите партии в коалиция е готово, а от ГЕРБ заявиха, че ще бъдат конструктивна опозиция в Народното събрание.

„Както знаете, това е третата ми среща за годината в този формат. Както знаете българските граждани гласуваха за промяна. Очакването на обществото е за редовно правителство”. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите за съставяне на кабинет с ДПС.

"Изборите, проведени на три пъти в страната, са в резултат на политическата криза на властта", заяви от своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

„Бяхме свидетели на това как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме. Според нас преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и институциите. Това не е нова тема за нас. През годините неведнъж сме предупреждавали, че може да се стигне до подобна ситуация”, подчерта той.

"През годините сме предупреждавали, че можем да стигнем до политическа криза. Тя е факт. Въпросът е как я предоляваме. Минаха трети избори, с големи надежди и очаквания от страна на избирателите" - това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на консултациите при президента Румен Радев.

По думите му страната има нужда от нов кабинет, с оглед на кризите, пред които е изправена - растящи цени, разпространението на COVID. 

"Te изискват отговорно управление, управление с визия, бързи и спешни действия с оглед преодоляването им и с поглед към бъдещето", посочи Карадайъ.

"Има и теми, които трябва да ускорим, защото според нас закъсняхме с плана за възстановяване и устойчивост, и сме на ръба да закъснеем фатално. Закъсняхме и с оперативните програми", допълни лидерът на ДПС.

Парламентарната група на ДПС в момента провежда консултации при президента Румен Радев.

Консултациите за съставяне на правителство на държавния глава с представителите на парламентарните групи започнаха в 9:00 часа.

По-рано при президента бяха представители на първите две политически сили - "Продължаваме промяната" и ГЕРБ-СДС. Кирил Петков обявиха, че коалиционното споразумение между четирите партии в коалиция е готово, а от ГЕРБ заявиха, че ще бъдат конструктивна опозиция в Народното събрание.

Предстои Румен Радев днес да разговаря и с БСП, а утре консултациите ще продължат с "Има такъв народ", "Демократична България" и "Възраждане".

 

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?