Следвайте ни

Дончев сензационно: Хакери са атакували и Министерски съвет

viber icon

Хакери са атакували и Министерски съвет. Това разкри в „Още от деня“ по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев, който коментира актуалните теми от България и пробива в сигурността и изтеклите данни от НАП.

„Редица държавни институции бяха обект на хакерски атаки през последните дни, включително и Министерски съвет.

Напълно е възможно тези атаки да се дължат на някакъв тип хакерска солидарност или ентусиазъм. Напълно е възможно да имат и други цели“, разкри той.

„Предстои да видим какви ще са последиците от изтеклите данни на НАП. Службите ще установят кой, как и защо е направил пробива“, добави Дончев.

Вицепремиерът коментира и борбата с африканската чума по свинете: „Не знам дали сме изпуснали ситуацията с африканската чума по свинете, но тя е много тежка, защото достигна до промишления комплекс“.

По думите му проблем е, че мерките, които държавата предприема, не се одобряват и възприемат от хората.

„Надявам се, че няма да загубим сектор свиневъдство и щетите ще бъдат ограничени максимално. Компенсации ще има, ще направим всичко възможно да ограничим заразата“, каза още Дончев.

Вицепремиерът коментира и ветото на Румен Радев за изтребителите на Ф-16: „Това вето не звучи добре. Нашата държава води преговори с друга държава. Сключва се договор и изведнъж държавният глава налага вето“.

„Нямам навика да коментирам процесите в други партии. Искам да видя докъде ще стигнат процесите там, тъй като в този парламент нямам много възможности за осигуряване на мнозинство предвид конфигурациите. Кабинетът не зависи от ДПС“, категоричен е той.

„Никога не може да се изключи възможността за предсрочни избори“, заключи Дончев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

25.07.2019 | 21:15

Този от снимката е в имотната мафия.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?