Следвайте ни

Дончев: Няма да подаваме оставки, омразата не е кауза

viber icon

Отнасям се с респект и внимание към всяко искане, но няма да подаваме оставки. От партийна гледна точка е по-изгодно да го направим и да отидем веднага на избори, но държавния интерес не е такъв, каза вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на Нова тв по темата "Мобилизация или отстъпление - какво следва за ГЕРБ?" 

„Това, което се случва на площада, е демокрация. Съжалявам, че не мога да заведа студентите си там. Опитвам се да чуя всяко недоволство. В такава ситуация политиците трябва повече да слушат и по-малко да говорят. Имаме типичен сблъсък на партиен и държавен интерес. Не очаквам да загубим депутати, ако протестите продължат. Организирането на протест в подкрепа на действащо правителство е странен жанр, но имаше повод – приемането на България в чакалнята”, поясни той.

 Протестите се насочват към нас, защото управляваме, ние сме отговорни по дефиниция за всичко, защото управляваме. Имаше и нормални и интелигентни граждани, участващи по своя инициатива в протестите и това са голямата част, но има и провокатори,  смята вицепремиерът. Напрежението се подклажда и от "участници в българския политически живот, но призиви отправя от чужбина и г-н Божков", каза вицепремиерът.

Дано от тази гражданска енергия на площада да се появи водач или водачи, които да представят конкретни искания. Омразата не е кауза. Болно ми е, когато гражданската енергия е разпиляна, искам се да се катализира. Ако премиерът Бойко Борисов слезе да говори с тях, то това би изглеждало като провокация, добави той.

Вотът на недоверие е политическа нелепица, след като предишният със същите мотиви не е успя, отговори Дончев на въпрос за намерението на БСП.

Право е на граждани да не ни харесват, но се надявам гражданската енергия да бъде канализирана. Г-н президентът поради малкия си политически опит не знае, че най-лесното е да накараш едни хора да викат срещу други, всеки може да го направи."

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Все още член на ГЕРБ..... от учередяването на партията

Все още член на ГЕРБ..... от учередяването на партията

13.07.2020 | 12:06

Борисов трябваше да отстрани Горанов и Менда Стоянова. Как не може да разбере колко му пречат такива хора.Оставайки такива хора в управлението много вреди на имидха му а и харизмата не му помага вече. Уж говореше за проветряване на партията а в Пловдив Тотев и Менда продължават да командват и кадруват. Ето дори и членовете на ГЕРБ вече не го подкрепят щом е оставил Менда и Тотев да се разпореждат в Пловдив .В петък едва 100 човека са успели да задължат да се качат на организираните автобуси за София на контрапротеста. Господин Борисов действайте и проветрявайте ГЕРБ в Пловдив отървете се от Менди Тотевци Ташковци Спартаци все още не е късно да върнете доверието на членовете на ГЕРБ към вас...

Отговори
1 0
Скрий се, бе, урунгел!!!

Скрий се, бе, урунгел!!!

13.07.2020 | 12:03

С тази бесепарска риторика, дали някой още се съмнява, че ГЕРБ са вече една завършена болшевишка партия? Имат си един Тато за шеф, и от сутрин до вече работят не за пари, а за народа......А пък народа - един такъв, неблагодарен, протестира....

Отговори
5 2
Студент:

Студент:

13.07.2020 | 10:51

Ама тоя и студенти ли има... ай сиктир!

Отговори
4 0
Истина

Истина

13.07.2020 | 10:00

След още няколко дни друго ще говориш....отрепко гербаджийска болшевишка

Отговори
5 2
USA

USA

13.07.2020 | 09:55

Как няма да подавате,като от посолството ви намекнаха,най-късно до 16-ти.

Отговори
6 2
мамка ви мръсна....

мамка ви мръсна....

13.07.2020 | 09:52

ще ви метем по улиците ...............

Отговори
6 1
мамка ви мръсна....

мамка ви мръсна....

13.07.2020 | 09:51

верно ли сте толкова прости и отвратителни.!!!!! ще ви изнасяме с чували!!!! омразата означава че няма връщане на зад...........................кой ял ял кой пил пил кой крал крал.................

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?