Следвайте ни

Домусчиев: Медиите също трябва да получат държавна подкрепа

Има индустрии, които ще се наложи да спрат, има такива, които ще продължат да работят, но ще са под силен натиск, твърди председателят на КРИБ

viber icon

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев, който заедно с брат си е и съобственик на "Нова телевизия", смята, че и медиите трябва да бъдат включени в правителственото постановление, с което на засегнатите от разпространението на коронавируса бизнеси ще се оказва държавна подкрепа.

Заради застиването на икономическата активност редица медии са изправени пред реалната опасност да не получават приходи от реклами.

„Не изключвам да има фалити на медии, включително и телевизии, да се стигне до съкращения на хора, работещи в медиите. Надявам се медиите да бъдат включени в мерките на правителството", казва Домусчиев в интервю за вестник „24 часа".

Като цяло той оценява мерките на правителството срещу разпространението на болестта като адекватни. А що се отнася до икономическите мерки, Домусчиев като председател на КРИБ щял да поиска среща с представители на кабинета.

„Има индустрии, които ще се наложи да спрат, има такива, които ще продължат да работят, но ще са под силен натиск. Като например експертно ориентираните производства, които срещат големи трудности заради бавното преминаване на транспорта през границите. Върху този проблем трябва да се работи активно от всички правителства в Европа и да се вземат бързи мерки“, пояснява предприемачът, който преди дни призна публично, че е заразен от коронавирус, а преди два дни обяви, че вече е излекуван.

Припомняме, че днес заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество, на който представители на правителството, на работодателските съюзи и на синдикатите ще обсъдят проекта на правителственото постановление, пише investor. В първоначалния му вариант в обхвата на мерките бяха включени търговията, туризма, културата и спортът, а след това бяха добавени строителството и преработващата промишленост. Частните културни начинания, както и хората със свободни професии също настояват да бъдат включени в пакета мерки. Извън обсега са пазарът на недвижими имоти, търговията на едро и други.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ddi

27.03.2020 | 15:41

Разбира се помощи трябват особено за неговата тАлавизия, особено сега след като спряха рекламите на една Национална лотария. Що пък Нацонална след като е частна....

Отговори
0 0

irinka

27.03.2020 | 13:29

А тъй, Свински, даде ли си лептата за коронавируса???? Егати наглеца още станал-не станал медиен император и дава заявка за грабеж. Сега очакваме заявленията от цялата останала сволоч като Донев, Дончев, Пеевски и др.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?