Следвайте ни

Дойче веле: Бива ли Десислава Радева да пише такива неща?

Десислава, съпругата на президента Румен Радев, се ядосва във Фейсбук на германския авиопревозвач Луфтханза заради отменен полет от Франкфурт за Валенсия, където трябвало да участва в събора на български фолклорни групи „На мегдана на другата България". Раздразнението ѝ е разбираемо. Но заканата ѝ никога повече да не използва услугите на компанията, както и цитатът (впрочем, с малка грешка) „Дойчланд, Дойчланд, убер алес" са леко странни за една съпруга на държавен глава, пише Дойче веле, цитирани от 24 часа.

"Откраднахте много офицери от моите ВВС"


Нека да припомним, че Луфтханза е сериозен инвеститор в България. По време на посещението на германския държавен глава Франк-Валтер Щайнмайер в България президентът Румен Радев също имаше кратък диалог с представител на концерна. На икономическата Кръгла маса в София Йоханес Бусман, шеф на „Луфтханза Техник АД", говори с много комплименти за работата на фирмата в България. „Ние продължаваме да растем. Радваме се, че в България намерихме родина." Наред с добрия опит на фирмата си в България, той спомена и нуждата от висококвалифицирани специалисти по въздушна сигурност. Тук българският президент Румен Радев се пошегува, и то на немски език: „Откраднахте много офицери от моите ВВС".

Лоши последици няма да има, но редно ли е?

Шегата на господин Радев няма да се отрази отрицателно на отношенията с германския инвеститор. Същото важи и за гневния пост на г-жа Радева, още повече, че като пътник тя има право да се ядосва. Но бива ли като съпруга на държавния глава да критикува поименно определена фирма, че и да прехвърля вината на тази фирма върху цяла Германия?

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (5)

prope

14.05.2019 | 19:45
0 0

Трябват ти пари? Вземи ги !Опитай късмета си сега ! https://bit.ly/2vGdh7g

14.05.2019 | 15:53
0 0

Проста и ограничена женица.

мхм

14.05.2019 | 08:49
6 1

По-просто същество рядко се случва да се види по тези земи. Много куха лейка с комплекс за малоценност. От тук идва и проблема с олигофренщините,които бълва непрекъснато като вид компенсация. Президента и тая , наричаща се "президентша", са пример за семейство, чието място изобщо не е там, където са в момента... Жалка картина в жалка гротеска...

Николай Генов

14.05.2019 | 08:34
2 11

Дохче веле от десетилетия хули Българския Народ,особено активно преди 10 ноември.Сега посяга на единствения достоен Президент на България.Но ние сме го приели за несериозно и некоректно.

Батко

14.05.2019 | 08:01
14 2

Фатмачка, немският народ не е глупав и разбира прекрасно каква простакеса имаме за президенша.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?